Comando moldovenesc anti-UE. Chișinăul susține că Ilan Șor ar fi plătit FILORUȘI să protesteze la București la Congresul PPE alături de AUR

Comando moldovenesc anti-UE. Chișinăul susține că Ilan Șor ar fi plătit FILORUȘI să protesteze la București la Congresul PPE alături de AUR
Publicat: 07/03/2024, 17:48

Poliţia din Republica Moldova a anunţat joi că peste 200 de persoane de la Chişinău au fost pregătite şi plătite pentru a se duce la Bucureşti miercuri, 6 martie, ca să participe la acţiuni de protest „la o reuniune”.  Autorităţile din Republica Moldova au sugerat că la protestul AUR de miercuri de la reuniunea PPE este posibil să fi participat persoane care practic au fost finanţate de Moscova prin intermediul oligarhului fugar prorus Ilan Şor.

Suma achitată fiecărei persoane protestatare ajungea la sute de euro, spun sursele moldovenești.

La un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro. La acea reuniune veneau şi din partea unui alt partid, de la Bucureşti, care cumva se consolidau cu protestatarii de la Chişinău, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, şeful Inspectoratului General al Poliţiei din Republica Moldova, Viorel Cernăuţeanu (FOTO).

Bani cash, direcție necunoscută

Potrivit oficialului moldovean, autorităţile din Moldova, și cele din România, au reuşit să împiedice aceste acţiuni, dar „clar au fost o parte dintre ei care au reuşit să ajungă la Bucureşti”. El a precizat că persoanele din microbuzele depistate erau vorbitoare de limba rusă şi nu ştiau unde se deplasau şi în ce scop.

„Cel mai regretabil este că această intenţie de organizare a protestelor sau măsurile de expunere a unor nedumeriri la acea reuniune venea şi din partea unui alt partid de la Bucureşti, care cumva se consolidau cu protestatarii de la Chişinău. Urmau să se consolideze de comun acolo. (…) Partidul AUR planifica aceste acţiuni la Bucureşti”, a comunicat şeful Inspectoratului General de Poliţie din Republica Moldova.

Finanțare pentru destabilizare în Moldova și România

Aceste dezvăluiri au fost făcute într-o conferinţă de presă în care şeful Inspectoratului General al Poliţiei Viorel Cernăuţeanu şi şefa Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova, Veronica Dragalin, au dat detalii despre dosarele în curs care vizează finanţarea partidelor politice şi spălarea de bani. Potrivit procurorului Veronica Dragalin, mai multe din aceste dosare au ca element comun faptul că există un grup criminal organizat condus de Ilan Şor, relatează NewsMaker.

În acest context, Cernăuţeanu a spus că autoritățile din Republica Moldova au depistat numai în ultima lună fonduri de peste 5,5 milioane de lei moldoveneşti (circa 284.000 de euro) care erau destinate finanţării unor astfel de acţiuni.

Întrebat de jurnalişti dacă există o legătură între manifestanţii de la Chişinău şi AUR, Cernăuţeanu a precizat: „Aici cred că cel mai firesc ar fi ca să răspundă doar colegii de la Bucureşti.

„O parte a acestor bani aveau destinaţia şi pentru următoarele măsuri – şi pentru acţiunile care se pregăteau pentru ziua de ieri (miercuri – n.r.) la Bucureşti. Erau pregătite peste 200 de persoane să meargă la Bucureşti, dar organizate de aici, de la Chişinău. Dar în conclucrare cu organele de drept de la Bucureşti s-a reuşit de a stârpi aceste acţiuni. Clar, au fost o parte dintre ei care au reuşit să ajungă la Bucureşti. Ceilalţi, de comun cu organele de la Bucureşti, s-a reuşit documentarea acestora. Sumele care urmau a fi achitate pentru fiecare persoană care participa la Bucureşti la reuniune, pentru a compromite cumva evenimentul, ajungeau pe zi la sute de euro. La un microbuz de 20-22 de persoane, suma alocată era de 10.000 de euro”, a explicat Cernăuţeanu.

Citiți și: Maia Sandu: Rusia NU are cum să ajungă în Moldova. Ucraina este scutul nostru și avem prieteni puternici

Congres PPE cu îmbrânceli la poartă / George Simion se ceartă cu jandarmii, la ROMEXPO / „Nehammer nu are ce căuta în România”

Rene Pârșan
Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto