Comisia specială condusă de Iordache merge înainte cu Legile justiției: Înființarea de servicii, birouri, alte compartimente în DNA, cu avizul CSM

Comisia specială condusă de Iordache merge înainte cu Legile justiției: Înființarea de servicii, birouri, alte compartimente în DNA, cu avizul CSM
Publicat: 07/12/2017, 13:55
Actualizat: 07/12/2017, 14:45

„În cadrul DNA se pot înființa servicii teritoriale, servicii, birouri și alte compartimente de activitate, prin ordin al procurorului șef al acestei direcții, cu avizul secției pentru procurori a CSM”, prevede articolul modificat.

În textul de lege aflat în vigoare în acest moment se prevede că aceste servicii, birouri și compartimente se pot înființa doar prin ordin al procurorului șef al DNA.

În plus, parlamentarii au adoptat, joi și un nou articol la Legea 304/2004 privind organizarea judiciară care prevede că DIICOT prezintă anual un raport de activtate CSM și ministrului justiției, care, la rândul său, prezintă concluziile Parlamentului.

„Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism elaborează anual un raport privind activitatea desfășurată, pe care îl prezintă Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiției va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism”, se menționează în articolul adoptat.

Prin această nouă prevedere se face o corelare cu un alt articol prezent în textul actual al legii aflate în vigoare și care stipulează că „Direcția Națională Anticorupție elaborează anual un raport privind activitatea desfășurată, pe care îl prezintă Consiliului Superior al Magistraturii și ministrului justiției, nu mai târziu de luna februarie a anului următor. Ministrul justiției va prezenta Parlamentului concluziile asupra raportului de activitate al Direcției Naționale Anticorupție”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase