Comisia specială pentru Legile justiției se reunește la finalul lui ianuarie. Iordache: Nimeni nu s-a grăbit să depună amendamente

Comisia specială pentru Legile justiției se reunește la finalul lui ianuarie. Iordache: Nimeni nu s-a grăbit să depună amendamente
Publicat: 02/01/2018, 12:33
Actualizat: 07/05/2018, 14:59

„Deocamdată asteptăm (amendamente la proiectele de lege-n.r.). Ținem cont de Directiva UE privind prezumpția de nevinovăție, de Deciziile CCR. Încă așteptăm amendamente. Nu s-a grabit, încă, nimeni să depună amendamente. Pe final de ianuarie probabil că vom face ședință”, a declarat președintele Comisiei speciale privind domeniul justiției, deputatul PSD Florin Iordache, pentru MEDIAFAX.

Președintele Comisiei speciale, Florin Iordache, a precizat că vor fi elaborate proiecte pentru modificarea Codului Penal, a Codului de procedură penală și a Codului de procedură civilă.

Proiectul depus de PSD-ALDE pentru transpunerea Directivei privind prezumpția de nevinovăție a fost criticat de opoziție, în lucrările comisie.

Fostul ministru al Justiției deputatul PNL Cătălin Predoiu a afirmat că transpunerea Directivei 343/2016 are potențialul de a destabiliza politica penală de combaterea infracționalității, cerând revizuirea proiectului.

Cătălin Predou i-a transmis, în luna decembrie, o scrisoare lui Florin Iordache, cerându-i ca până la reluarea lucrărilor comisiei să revizuiască „fundamental” proiectul de transpunere a Directivei.

Liberalul a precizat că „(…) în conformitate cu proiectul: nu se mai poate lua măsura arestării pentru infracțiunile de corupție, evaziune fiscală sau spălare de bani pentru corupție, deși ele prezintă un grad înalt de pericol social; se dezincriminează mărturia mincinoasă, cu efect inclusiv asupra tuturor cauzelor aflate pe rol (…)”.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunțat, pe Facebook, la final de an, că a tras proiectele de lege care amendau Codul penal și de pe care mai mulți parlamentari social-democrați s-au grabit să își retragă semnătura, după ce au fost aspru criticate în spațiul public.

Cătălin Rădulescu le-a transmis, pe Facebook, colegilor săi că nu venit în Parlament să ridice „mâna de-a proasta” și că „nu va abdica de la îndrepta” legislația penală.

Social-democratul a avut un mesaj și pentru ambasadori.

„(…) noi nu intervenim în treburile interne ale țărilor voastre , nu va cerem sa va modificați legi sau sa faceți legi ca sa ne placa noua romanilor ; nu suntem colonia voastră , și nu avem stăpâni (…), a scris Rădulescu, făcând numeroase abateri de la regulile de gramatică și ortografie, în postarea făcută pe pagina sa de Facebook, paragrafele fiind preluate în forma postată de demnitar.

Tot la final de an, UDMR a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu va susține proiectele de lege depuse de parlamentarii PSD pentru modificarea Codului penal.

„(Modificările privind Codul Penal, depuse de parlamentarii PSD – n.r) nu au susținerea și nu au cum să fie susținute de UDMR (…) sunt foarte multe exagerări în amendamentele depuse, (…) nu au cum să fie susținute într-o dezbatere serioasă „, a declarat deputatul UDMR Korodi Attila, pentru MEDIAFAX.

Korodi Attila a aunțat că UDMR va susține implementarea Directivei privind prezumpția de nevinovăție și corelarea Codului Penal și a Codului de procedură penală cu Deciziile CCR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”