Condamnat pentru luare de mită, Adrian Severin are o idee despre justiție: „Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt”

Condamnat pentru luare de mită, Adrian Severin are o idee despre justiție: „Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt”
Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat în primă instanță la trei ani și trei luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență, a declarat joi, în cadrul unei dezbateri despre justiție, ținută la Parlament, că dacă prea multă lume încalcă o lege înseamnă că legea trebuie schimbată și că „dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt". La dezbatere, președintele Călin Popescu Tăriceanu a criticat, nu pentru prima oară, anchetele DNA, spunând că sub lupta anticorupție se ascund abuzuri, conform Digi 24. La dezbatere au participat și Bogdan Licu, prim-adjunctul Procurorului General, dar și fostul ministru al Justiției, Rodica Stănoiu, sau colonelul în rezervă Mircea Dogaru.

„Când o lege este încălcată de prea multă lume, înseamnă că legea trebuie schimbată, că nu o să schimbăm poporul. (…)  Ne mirăm că poporul este corupt, că toată lumea încalcă legea. Dacă toți suntem corupți, înseamnă că nimeni nu e corupt. Corupția înseamnă deviere și devierea nu poate fi a majorității sau a unanimității”, a declarat fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat în primă instanță la trei ani și trei luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în Parlamentul European. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei dezbateri intitulate „Independența Justiției și relațiile cu Parlamentul și Guvernul – factor decisiv în funcționarea statului de drept”, organizată la Parlament de conducerea celor două camere.

„Justiția independentă nu trebuie să fie călăul libertăților, ci garantul libertăților. Or, ceea ce noi constatăm din ce în ce mai mult, mai ales prin insistența pe latura punitivă, că ea devine din ce în ce mai mult călăul libertăților”, a mai spus Severin, citat de Digi 24.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că în perioada decembrie 2010 – martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susțin, acestea fiind în realitate reporteri de la „Sunday Times”. La cei 100.000 de euro se adăuga și suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.

„Consider că hotărârea este monstroasă (sic!) nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare dar și în raport cu ceea ce este de așteptat ca niște judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei rușini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară. Voi face apel și voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea”, scria atunci Severin pe Facebook.

Și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat atacuri la adresa justiției, el fiind trimis în judecată de procurorii DNA în legătură cu dosarul Ferma Băneasa, pentru mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

„Sub paravanul luptei necesare împotriva corupției s-au produs abuzuri flagrante, care au anulat cele mai elementare drepturi ale omului, dreptul la propria imagine și prezumția de nevinovăție, iar telejustiția a devenit un modus operandi curent. Scăderea încrederii în actul de justiție e datorată și modului în care serviciile de informații au transformat justiția, după propriile aserțiuni, într-un câmp tactic. Bănuielile privind ofițerii acoperiți în rândul autorităților judecătorești persistă și nu văd nicio acțiune care să înlăture această bănuială teribilă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Digi 24.

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
Ești NĂSCUT în decembrie? Iată ce se spune despre persoanele care au ziua în această...
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
O mai știi pe Laura Andreșan? Află cât de mult s-a schimbat iubita lui Grasu...
Inchide