Consiliera lui Ludovic Orban a fost aleasă la șefia PNL București, în ciuda lui Rareș Bogdan. Orban: Violeta Alexandru, omul potrivit să producă o schimbare la față

Consiliera lui Ludovic Orban a fost aleasă la șefia PNL București, în ciuda lui Rareș Bogdan. Orban: Violeta Alexandru, omul potrivit să producă o schimbare la față
Publicat: 25/06/2019, 12:52

Violeta Alexandru: Înțeleg să fac echipă, nu este un proiect despre mine ca persoană

Violeta Alexandru, președinte interimar al PNL București, spune că în noua sa funcție are câteva principii esențiale, printre care toleranță zero față de PSD în ceea ce privește abuzurile și modul în care risipește banii publici.

„Începe o nouă etapă astăzi în PNL; cred că este important să insist asupra încrederii pe care colegii o au în mine dacă se simțea că lucrurile merg bine pe toate planurile probabil că nu reieșea nevoia unei schimbări la București, faptul că există această schimbare și faptul că mi se acordă această încredere o voi investi în a face de așa manieră că oamenii își dau seama că PNL este o forță de opoziție autentică și voi lua deciziile împreună cu colegii mei pe argumente foarte concrete fără emoție și fără nici un fel de altă influență”, a declarat Violeta Alexandru.

„Înțeleg încrederea colegilor mei, cunoscând profilul meu, ca o încredere într-un om ce va deschide filiala PNL București către societate. (…) Înțeleg să fac echipă, nu este un proiect despre mine ca persoană, ci un proiect de încredere pentru a construi o echipă pe următoarele principii: toleranță zero față de PSD în ceea ce privește abuzurile și modul în care risipește banii publici. Vom face Opoziție cu mai puțină vorbă și cu fapte; deschiderea partidului către societate și valorizare a membrilor noștri, a coelgilor noștri. Avem mulți colegi capabili. Vom crea cadrul în care toți acești colegi să se exprime”, a mai spus aceasta.

Orban: Violeta Alexandru, omul potrivit să producă o schimbare la față a PNL București

Violeta Alexandru este noul președinte interimar al PNL București, după demisia lui Cristian Bușoi. Anunțul a fost făcut de Ludovic Orban, care a afirmat că Violeta Alexandru poate să aducă „schimbarea la față a filialei PNL București”.

„Am luat în dezbatere și am decis desemnarea președintelui interimar al PNL București în persoana Violetei Alexandru. Violeta Alexandru este propunerwa care a fost formulată de mine, ca președinte al partidului. Urmează ca până săptămâna viitoare, împtrună cu președintele PNL București să formulăm propuneri pentru președinții de sectoare, iar peste încă o săptămână să putem să validăm în PNL conducerile interimare în ansamblul lor, de la PNL București și de la sectoare. Violeta Alexandru este un om cu o carieră extrem de serioasă, a ocupat poziții importante, ca director executiv al Asociației Pro Democrația. De asemenea a fost fondator și director al Institutului pentru Politici Publice, un institut cu o activitate extrem de serioasă. De asemenea, Violeta Alexandru a lucrat și cu președinteke României, Emil Constantinescu și a fost ministru pentru dialog social”, a anunțat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv de marți.

El a afirmat că Violeta Alexandru poate să schimbe filiala PNL București.

„Am considerat că Violeta Alexandru este omul potrivit să producă o schimbare la față a PNL, în București. Este o persoană serioasă și extrem de pregătită profesional și o persoană care are capacitatea să recredibilizeze PNL”, a afirmat Ludovic Orban.

Violeta Alexandru, validată în Biroul Executiv, la șefia PNL București

Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, marți, în ședința Biroului Executiv la partidului, în funcția de președinte al PNL București, au declarat surse liberale pentru Mediafax.

Propunerea făcută de Ludovic Orban a fost validată cu 21 de voturi „pentru”, două „împotrivă” și două abțineri au precizat sursele citate. Votul a fost unul secret.

Sursele menționate au adăugat că fostul lider al PNL București Cristian Bușoi și-a arătat susținerea la ședință pentru ca Rareș Bogdan să fie liderul organizației liberale din Capitală.

În ceea ce privește conducerea filialelor PNL de sectoare propunerile nu vor fi făcute de către Ludovic Orban. Urmează ca, într-o săptămână, Violeta Alexandru să propună liderii organizațiilor PNL de sector, au adăugat sursele menționate.

În ceea ce privește conducerea filialelor PNL de sectoare este posibil ca propunerile să nu fie făcute marți de Orban.Urmează ca, într-o săptămână, Violeta Alexandru, în cazul în care va fi validată la șefia PNL București, să propună liderii organizațiilor PNL de sector, au adăugat sursele menționate.

Peste 600 de liberali au semnat, luni, o scrisoare adresată lui Rareș Bogdan, prin care îi cer acestuia să preia șefia PNL București. Semnatarii precizează că toți șefii filialelor PNL București și de sectoare au fost demise fără motiv sau consultare prealabilă. Scrisoarea obținută de Mediafax este semnată de 622 de liberali dini organizațiile liberale de sector.

Pe 3 iunie, Cristian Bușoi a transmis, în legătură cu demisia sa de la șefia PNL București, că „cel mai înțelept lucru este să ne retragem”, însă a precizat că și conducerea națională a partidului e responsabilă pentru scorul PNL în Capitală la alegerile europarlamentare.

Cristian Bușoi conducea filiala PNL București, Victor Picu era lider PNL Sector 1, Anca Boagiu – președinte PNL Sector 2, Florin Alexe la PNL Sector 3, Răzvan Sava la PNL Sector 4, Cristian Marian Olteanu la PNL Sector 5, iar Cornel Pieptea la PNL Sector 6.

Rareș Bogdan, despre șefia PNL București: Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot să fiu decât încântat

Europarlamentarul Rareș Bogdan a declarat că ar fi încântat ca Violeta Alexandru să fie propusă pentru șefia PNL București, precizând că este un om foarte valoros pentru partid. El a mai spus că aceasta putea la fel de bine să fie propusă și pe lista la alegerile europarlamentare.

„Dacă ar fi Violeta Alexandru nu pot fi decât încântat, a muncit fantastic door to door și la întâlnirile televizate. E un om foarte valoros. Putea fi bine pusă și pe lista de europarlamentare, la forța pe care o are, pentru că e un om foarte bun. A fost alături de Cioloș, după care a venit alături de noi, fiind consilierul domnului Orban și apoi a devenit cred membru la Sectorul 1. Pe cei din PSD i-a deranjat cu siguranță. Pe cei din PNL sigur nu i-a deranjat, precum nici pe cei 2,5 milioane de votanți ai PNL, pentru că lucrurile sunt simple – trebuie să fim într-o poziție radicală cu PSD. Eu am spus că PSD e doar rănit, nu e învins și trebuie să luptăm pentru asta. Ne așteaptă trei rânduri de alegeri extrem de grele, prezidențiale, locale și parlamentare”, a afirmat, marți, Rareș Bogdan.

Întrebat dacă, în opinia sa, faptul că a pus unele condiții ca să fie validat la PNL București a deranjat pe unii colegii, Rareș Bogdan a răspuns: „Posibil pentru că sunt foarte dure”.

„Posibil pentru că sunt foarte dure, dar vă asigur că nu i-a deranjat pe majoritatea membrilor PSD, PNL, pe cei din PSD i-a deranjat cu siguranță, pe cei din PNL sigur nu i-a deranjat, pe nici unul dintre membrii PNL precum pe nici unul dintre cei două milioane și jumătate de votanți ai PNL, un număr uriaș de voturi pentru că lucrurile sunt simple, trebuie să fim într-o poziție totală, radicală cu PSD care iată că doar pentru o lună și-a schimbat înfățișarea, după o lună revine la aceleași apucături și la același sistem extrem de toxic pentru România. Eu am spus că PSD este doar rănit, nu este învins și va trebui să luptăm pentru asta, așa că ne așteaptă trei rânduri de alegeri extrem de grele. Primul, alegerile prezidențiale, apoi alegerile locale, inclusiv pe București, foarte grele dar nu imposibil de câștigat și alegerile generale, trebuie să fim uniți”, a explicat europarlamentarul PNL.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Copil de șase ani, ucis de propriul tată! Băiețelul s-a stins din viață la scurt...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern