Consiliul Local Cluj-Napoca se reunește vineri la miezul nopții, să demonstreze că „orașul nu doarme”

Redactor:
Andreea Tobias
Redactor:
Vasile Magradean
Consiliul Local Cluj-Napoca se reunește vineri la miezul nopții, să demonstreze că „orașul nu doarme”
Primarul Emil Boc a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca pentru miezul nopții de vineri și sâmbătă, care face parte din proiectul "Cluj Never Sleeps", prin care vrea să arate că orașul nu doarme, ci "este viu, respiră prin prospețime și dinamism".

Primarul Emil Boc a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local Cluj-Napoca pentru miezul nopții de vineri și sâmbătă, care face parte din proiectul „Cluj Never Sleeps”, prin care vrea să arate că orașul nu doarme, ci „este viu, respiră prin prospețime și dinamism”.

Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că prin programul „Cluj Never Sleeps” Primăria Cluj-Napoca vrea să arate că orașul nu doarme, „că este un oraș viu, care respiră prin prospețime, dinamism și activități culturale, prin ceea ce tinerii dau forță și consistență municipiului”.

„Am convocat, miercuri, Consiliul Local Cluj-Napoca în ședință extraordinară pentru miezul nopții în noaptea de vineri spre sâmbătă. Este solstițiul de vară și ziua cea mai lungă din an. Pe ordinea de zi a ședinței figurează proiectul de hotărâre privind aprobarea protocolului de parteneriat al municipiului cu Federația «Share», alocarea a 40.000 de lei de la bugetul local pe acest an «Asociației Cluj-Napoca – Capitală culturală europeană«, pentru organizarea unui concurs de elaborare a unui standard vizual integrat de semnalizare a intrărilor în municipiu și o informare cu privire la oportunitățile de finanțare din fonduri europene pentru activități specifice tineretului. Ședința face parte din proiectul «Cluj Never Sleeps», de pregătire a orașului după ce am câștigat titlul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015. Vrem să arătăm că acest oraș nu doarme, că este un oraș viu, care respiră prin prospețime, dinamism și activități culturale, prin ceea ce tinerii dau forță și consistență municipiului”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, programul zilei de vineri mai include, de dimineață până după miezul nopții, o serie de manifestări cultural-artistice în centrul municipiului și pe Cetățuie, precum: vizionări de filme, spectacole de stradă, concerte de muzică.

În noiembrie anul trecut, municipiul Cluj-Napoca a obținut statutul de Capitală Europeană a Tineretului în 2015.

Desemnarea municipiului Cluj ca și Capitală Europeană a Tineretului 2015 a fost luată la Maribor, în Slovenia, de către Forumul European al Tineretului (European Youth Forum, EYF) care coordonează și promovează acest proiect.

Capitala Europeană a Tineretului este titlul acordat unui oraș european pe o perioadă de un an, în timpul căruia se va acorda șansa de a prezenta printr-un program multilateral viața și dezvoltarea culturală, socială, politică și economică legate de tineret.

Statutul de Capitală Europeană a Tineretului a fost introdus în anul 2009, cu orașul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) în 2010, Anvers (Belgia) în 2011, Braga (Portugalia), Maribor (Slovenia) în 2013 și Salonic în 2014.

În competiția pentru câștigarea statutului în 2015 au intrat în finală Vilnius din Lituania, Varna din Bulgaria, Ivanovo din Rusia și Cluj-Napoca din România.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cleopatra Stratan, aproape măritată. De ce nu vrea să plece de lângă Pavel Stratan, tatăl...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide