Consiliul Național al PNL | Iohannis: Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor, la termen sau anticipate / E nevoie de un audit al fiecărei instituții a statului român / Rareș Bogdan a fost votat prim-vicepreședinte al PNL

Consiliul Național al PNL | Iohannis: Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor, la termen sau anticipate / E nevoie de un audit al fiecărei instituții a statului român / Rareș Bogdan a fost votat prim-vicepreședinte al PNL
Publicat: 08/08/2019, 22:43

ORA 20:09 Rareș Bogdan a fost votat prim-vicepreședinte PNL

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a fost votat, joi, în cadrul Consiliului Național al PNL, de 2719 liberali pentru a fi prim-vicepreședinte în partid. Acesta a fost propus de liderul PNL Ludovic Orban, care a declarat că este o „promovare la excepțional”.

Citește continuarea…

ORA 19:00Iohanis anunță: Voi construi o nouă majoritate în urma parlamentarelor, la termen sau anticipate

Președintele Klaus Iohannis a declarat că va construi o nouă majoritate parlamentară construită în urma alegerilor la termen sau anticipate, dacă va câștiga un nou mandat de președinte al României. El transmite că majoritatea va aduce în prim plan prioritățile legate de „normalizarea” statului.

„Vă chem alături de mine să reconstruim România! Votul pe care sper că mi-l veți da la alegerile prezidențiale este un vot pentru această viziune pe care o avem împreună pentru țara noastră. Vreau să fiu foarte bine înțeles: acest vot va fi respectat! Nu voi desemna niciun guvern care nu își asumă ferm aceste deziderate!”,a declarat, joi, la Consiliul Național al PNL, președintele Klaus Iohannis.

Citește continuarea…

ORA 18:50Iohannis, despre sistemul privat: Trebuie să încetăm să mai privim companiile private ca pe niște dușmani

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Național al PNL, că statul român trebuie să înceteze să mai catalogheze companiile private ca pe niște dușmani ai țării. Șeful statului a adăugat că politicile economice vor trebui, de asemenea, îndreptate.

„O altă componența esențială dezvoltării României este mediul privat. Cât timp nu încurajăm investițiile nu putem vorbi de prosperitatea pe termen lung al românilor. Trebuie să încetăm să mai privim companiile private că pe niște dușmani ai țării, așa cum fac PSD și ALDE, iar finanțele publice și politicile economice vor trebui îndreptate, altfel generaltiile următoare vor simți povară unei note de plată tot mai usturătoare”, a declarat Klaus Iohannis, la Consiliul Național al PNL.

Citește continuarea…

ORA 18:40 Iohannis: E nevoie de audit al fiecărei instituții a statului român

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, în cadrul Consiliului Național PNL, că este nevoie de audit în cadrul fiecărei instituții a statului, iar structurile învechite nu mai trebuie menținute, susținând că promovarea în instituțiile publice trebbuie să se facă doar pe competențe.

„Sistemul bugetar nu mai poate fi tratat prioritar că un refugiu pentru incompetenți. Avem foarte mulți profesioniști în sistemul de stat, ei sunt cei care trebuie promovați pentru a avea un corp bun de elită care să asigure serviciile publice, educatia, sănătatea, protectia și securitatea cetățenilor. Funcția publică trebuie să își recapete demnitatea. Corectitudinea este principiul fundamental al României funcționale. Înseamnă că șefi în institutțiile publice ajung cei care merită, nu cei obedienți politic”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește continuarea…

Știre inițială

„Sunteți, prin votul românilor, cel mai important partid din România. Este o recunoaștere dar și o mare, mare răspundere. Ne revedem într-un moment critic pentru România, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume. Pentru că tot lanțul de erori grave care s-au produs în cazul cumplitei tragedii de la Caracal să nu se mai repete niciodată, este esențial să înțelegem de ce am ajuns aici, dar mult mai important ce avem de făcut pentru a reclădi România normală pe care ne-o dorim cu toți””, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că tragedia de la Caracal, cu toate implicațiile sale profunde, ne-a dezvăluit cât de grav este dezastrul provocat statului și cetățenilor săi de „politica falimentară a partidului aflat la guvernare”.

„PSD a trădat votul oamenilor. Niciodată nu s-a văzut asta mai bine decât acum, eșec economic, legislativ, eșec în protejarea cetățenilor. Legi pentru infractori și bani pentru clientelă, dispreț pentru oameni și asalt continuu asupra statului român. Acesta este bilanțul guvernărilor din acești ani. PSD a promovat incompetența ca politică de stat și mediocritatea ca principal criteriu de construire a carierelor din sistemul public”, a completat Iohannis.

Președintele a spus că prin acțiunile sale și ale Opoziției, dar mai ales prin mobilizarea cetățenilor, s-a reușit păstrarea nealterată a cursul proeuropean și democratic al României.

„Românii vor că asaltul continuu al PSD la adresa statului de drept și a statului român în asamblu să înceteze. Românii cinstiți care muncesc și plătesc state și impozite așteaptă că statul să funcționeze pentru ei, nu în favoarea unui grup care a pus stăpânire pe resurse și decizie. Românii vor autostrăzi, servicii medicale, egalitate de șanse și accesul la educație de calitate, vor să fie tratați cu respect atunci când interacționează cu instituțiile publice. Cetățenii au spus clar ce își doresc. Acum statul și politicienii trebuie să se ridice la nivelul așteptărilor societății. Noi avem obligația să repunem statul în matcă să și să redam cetățenilor încrederea că instituțiile sunt eficiente. Este ceea ce așteaptă românii de la președintele lor și PNL, care a câștigat prima tură de alegeri și sunt convins că va câștiga toate alegerile. Din păcate nu există un buton magic care odată apăsat ar reseta statul român. Această așezare este obligatorie, dar este un proces de durată. Este un demers pe care vreau și trebuie să îl facem împreună”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a mai precizat că reconfigurarea României nu poate fi imaginată fără promovarea a unui set de valori și principii din rândul cărora nu au cum să lipsească cinstea, încrederea, toleranța, înțelepciunea, competența sau creativitatea. „Iar poporul român are din plin astfel de atribuții, doar că adesea dramele și disfuncționalitățile scot la vedere ce e mai urât. Consecința directă este că oamenii își pierd speranța”, a conchis Iohannis.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte