CONTRE pe referendumul pentru familie. ÎPS ANDREICUȚ: Are un caracter creștin, nu politic! Tudor ȘISU, inițiator al proiectului pentru redefinirea familiei: De ce se amestecă PSD?

CONTRE pe referendumul pentru familie. ÎPS ANDREICUȚ: Are un caracter creștin, nu politic! Tudor ȘISU, inițiator al proiectului pentru redefinirea familiei: De ce se amestecă PSD?

„Uman vorbind, eu nu sunt de acord. Eu, ca persoană, sunt anti-PSD. Nu că n-ar fi ceva bun pentru cauza pe care o susțin, dar eu nu am nevoie de nicio atelă. Mi se pare că jocul trebuie să se desfășoare așa cum e corect. Nu știu de ce PSD-ul se amestecă în treaba asta. Ei sunt niște simpli notari, care trebuie să ia act de inițiativa cetățenilor. Nu înțeleg de ce PSD-ul se agață de chestia asta. Eu nici măcar nu cred că e un partid comunist, cum cred mulți, e un partid oportunist. Conform oportunismului lor clasic, PSD-ul se agață și de chestia asta și denaturează un lucru necesar din punctul meu de vedere și al altor milioane de oameni”, a declarat muzicianul Tudor Sișu pentru Mediafax.

Sișu insistă asupra dezavantajului pe care îl aduce susținerea declarată de PSD pentru campania inițiată de Coaliția pentru Familie: „Pe mine mă deranjează să fiu asociat cu conducerea acestei țări. Mi se pare rușinos că trebuie să plătesc taxe unor astfel de oameni. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să susțin adevărul. Problema vine din ce au permis ei în 30 de ani de guvernare. Am văzut acuzații la adresa lui George Soros. George Soros este amicul lor. Că i-a aruncat acum din barcă, nu e vina mea.

Se încearcă asocierea sentimentului anti-PSD cu sentimentul anti-referendum. Cred că implicarea lor o să facă un rău. Părerea mea e că nu trebuie să acceptăm chestia asta. Eu mă dezic de PSD în orice chestie. Nu îi consider niște oameni care văd interesul țării, cum ar fi un Orban sau un Putin. Ei sunt niște oportuniști care profită de anumite sentimente și emoții, la fel cum cealaltă tabără profită pentru a-și impune agenda și planurile lor. Aceasta e o inițiativă pur civilă”, a mai spus artistul.

„Ce să-i fac eu PSD-ului? Să-i spun lui Dragnea «nu te mai agăța de noi»?! Am impresia că de multe ori a fost și pus să devină acest paria, ca să se agațe de cauze care urmează să fie denigrate”, a explicat Tudor Sișu pentru Mediafax.

Cântăreț de muzică hip-hop, membru al trupei La Familia, Tudor Sișu este unul dintre cei 16 inițiatori ai proiectului Coaliției pentru Familie privind revizuirea art.48, alineat 1, din Constituția României, pentru definirea căsătoriei ca uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie.

ÎPS Andrei Andreicuț: Referendumul nu are un caracter politic, ci creștin

Mitropolitul Clujului Andrei Andreicuț a declarat corespondentului Mediafax, că referendumul nu este legat de nicio opțiune politică, deși unii vor să-l lege de un anumit partid politic.

„Le punem la suflet credicioșilor din Mitropolia Clujului și îi îndemnăm să participe la referendum, care este unul important. Unii vor să-l lege de un anumit partid politic, dar noi spunem cu toată puterea că nu este legat de nicio opțiune politică. Să se disocieze referendumul de orice partizanat politic. Referendumul are un caracter creștin și este legat de tradiția noastră de veacuri, nefiind îndreptat împotriva nimănui. Cei ce au o altă atitudine față de viața lor de zi cu zi să dea Dumnezeu să fie și ei sănătoși. Noi trebuie să ne pronunțăm părerea noastră față de familia românească, pentru că este vorba despre viitorul nostru apropiat și îndepărtat, adică, totuși, realizările din țara aceasta se întemeiază pe familii serioase și credincioase și care își iubesc și credința și țara”, a spus mitropolitul Clujului.

Acesta precizează că preoții ar trebui să fie „niște călăuze pentru credincioșii pe care îi păstoresc”.

„Oricum, referendumul a fost provocat nu neapărat de către biserică, ci de Coaliția pentru Familie, dar biserica sprijină preocuparea acestei coaliții”, a subliniat IPS Andrei Andreicuț.

Întrebat ce mesaj le transmite celor care susțin boicotarea referendumului, înaltul ierarh ortodox a răspuns că dorește ca aceștia să se gândească la viitor, la neamul românesc și la România.

„Eu cred că o opțiune manifestată punctual, acum, la un moment dat, nici nu va înrăutăți situația familiei, nici nu o va îmbunătăți, dar este vorba despre viitor. Cred că, totuși, trebuie să avem o atitudine pozitivă față de familia tradițională”, a conchis mitropolitul Clujului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Ai văzut-o? Copilă de doi ani dispărută în Serbia, căutată pe teritoriul României. Autoritățile fac...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Ouăle vopsite din supermarketuri, contaminate
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului