CORABIA TRIBUNILOR

CORABIA TRIBUNILOR
Publicat: 04/11/2014, 17:14

La nici două zile de la alegeri, Victor Ponta a început să-și consolideze armata de susținători politici. În fața liderilor PSD din teritoriu, Victor Ponta a revenit cu discursul naționalist și a dat de înțeles că va continua până la turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Vreau să vă anunț că imediat ce reîncepe campania electorală vreau să fiu alături de dumneavoastră într-un tur al unității României. O să merg în Moldova, o să merg în Transilvania, o să merg în Banat, în Oltenia, în Dobrogea, în Munteania, bineînțeles, pentru că vreau să vorbim despre români și despre România, nu despre lucruri și nu vreau să primim din nou ordine din afara țării, de la PPE și de la alți indivizi care și-au bătut joc de România și în 2012 cum să trăim în România”, a spus Ponta, în videoconferință.

De altfel, președintele PSD a lansat un atac și la adresa lui Szilagy Zsolt, care a candidat din partea PPMT și care a anunțat că-l va susține pe Klaus Iohannis în cel de-al doilea tur. Referitor la acesta, Ponta a spus că nu și-ar fi dorit susținerea unui om care „vrea să rupă Transilvania”.

„Din câte știu, singurul candidat care nu a intrat în turul II și a anunțat foarte clar că îl spirjină pe domnul Iohannis e domnul Zsolt Szilagyi de la PPMT, cel care vrea să rupă Transilvania și să o facă separat de România, ceea ce cred că de fapt sprijinul lui nici nu l-aș fi vrut, ca să fiu foarte sincer”, a mai spus Ponta.

După primul tur al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta și-a adjudecat 40,33% dintre voturi, mare parte în Moldova și Muntenia, în timp ce Iohannis a luat 30,37%, în special zona Ardealului.

UNPR racolează susținători

Partidul România Mare, în frunte cu Corneliu Vadim Tudor, a semnat deja un protocol de colaborare cu Gabriel Oprea și UNPR pentru susținerea lui Victor Ponta la prezidențiale.

Alături de liderii UNPR, cu care a semnat un protocol de colaborare, șeful PRM a calificat drept „o rușine” arestările lui Adrian Năstase și a lui Viorel Hrebenciuc. „Are păcatele lui, dar a avut și merite”, a comentat Vadim Tudor. El a adăugat că ar fi nevoie de o amnistie pentru că „sunt mulți oameni închiși pe nedrept”.

Liderul PRM a declarat că îl susține pe Ponta la prezidențiale deoarece nu ar putea vota un președinte de altă etnie, iar astfel alege „răul cel mai mic”.

„Am fost curtat de ambele tabere beligerante, dar după o serioasă reflectare și meditație am decis să îl ajut pe tânărul Victor Ponta să se mute cu biroul la Palatul Cotroceni pentru că, vorba aia, aleg răul cel mai mic. Iar Klaus Iohannis și echipa lui au făcut niște greșeli monumentale pentru mișcarea naționalistă din România (…) Eu nu voi vota niciodată un străin de neam și lege, un om de o altă etnie, sau prin absurd Klaus Iohannis ar putea deveni președintele României atunci când eu voi deveni președintele Germaniei”, a susținut Vadim Tudor.

Următorul care și-a anunțat susținerea pentru liderul PSD a fost și Teodor Meleșcanu, care a candidat ca independent.

„În urma evaluărilor contextului politic intern premergător turului doi al alegerilor prezidențiale 2014 și a unei serii de discuții pe care le-am purtat cu premierul, doresc să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în turul al II-lea al alegerilor îl susțin pe candidatul Victor Ponta. Totodată, recomand electoratului care mi-a acordat încrederea în primul tur să susțină candidatura domnului Victor Ponta”, anunță Meleșcanu într-un comunicat transmis marți Agenției Mediafax.

Numele lui Călin Popescu Tăriceanu a fost vehiculat pentru funcția de premier, în tandem cu Victor Ponta, însă informația nu a fost confirmată de liderul PLR. Cu toate acestea, el a precizat că după 16 noiembrie se va discuta despre refacerea USL.

În ce privește susținerea pentru prezidențiale, Tăriceanu a precizat că este importantă „evitarea ricărui risc ca regimul Băsescu să se perpetueze, prin interpuși, adică prin domnul Iohannis”.

„Eu vreau ca acest angajament pe care l-am luat și această obligație asumată să fie dusă la bun sfârșit”, a mai declarat Tăriceanu, precizând că „singurul său obiectiv în acest moment este câștigarea finalei, în 16 noiembrie, și evitarea oricărui risc ca regimul Băsescu să se perpetueze, prin interpuși, adică prin domnul Iohannis”, a mai spus el.

Deși Dan Diaconescu nu a anunțat concret dacă-l va susține sau nu pe Victor Ponta în turul al doilea, grupurile PPDD din Parlament au fost aproape desființate de către UNPR, după racolarea celor mai mulți membri. În plus, după ruperea USL, mai multe organizații locale PSD au făcut alianțe cu PPDD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce s-a întâmplat cu relația dintre Nikki Exotika, femeia trans din America, și Igor din...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Antarctica este împânzită cu vulcani, dar ar putea oare să erupă?