Crin Antonescu a întârziat 40 de minute la învestitura noilor miniștri

Crin Antonescu a întârziat 40 de minute la învestitura noilor miniștri
Publicat: 06/08/2012, 22:43
Actualizat: 07/08/2012, 16:57

Ministrul de Externe Titus Corlățean, ministrul Administrației și Internelor Mircea Dușa, ministrul delegat pentru Administrație Radu Stroe, ministrul pentru Relația cu Parlamentul Dan Șova și ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri Mihai Voicu au depus, luni seară, jurământul de învestitură. Președintele intermar, Crin Antonescu, a întârziat 40 de minute la ceremonie.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, alți membri ai Cabinetului, președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, președintele interimar al Senatului, Petru Filip.

Președintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, decretele privind desemnarea noilor miniștri în Cabinetul Ponta, pe lista transmisă de Administrația Prezidențială nefigurând însă și numirea Monei Pivniceru la Justiție, ci doar revocarea lui Titus Corlățean de la șefia acestui minister.

Potrivit unui comunicat transmis de Adminsitrația Prezidențială, președintele interimar, Crin Antonescu, a semnat, luni, o serie de decrete, acestea privind desemnarea unor noi miniștri, revocarea din funcție a unor membri ai Guvernului, precum și decrete prin care se ia act de demisiile lui Ioan Rus și Victor Paul Dobre.

Astfel, Antonescu a semnat decretul prin care se ia act de demisia lui Ioan Rus, ministrul Administrației și Internelor, și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului, decretul de revocare din funcția de ministru pentru relația cu Parlamentul a lui Mircea Dușa, decretul pentru desemnarea lui Mircea Dușa ca ministru al Administrației și Internelor, decretul prin care se ia act de demisia lui Victor Paul Dobre din funcția de ministrul delegat pentru Administrație și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului, decretul pentru desemnarea lui Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administrație.

De asemenea, președintele interimar a semnat decretul de revocare a lui Titus Corlățean din funcția de ministru al Justiției, decretul de revocare din funcția de ministru al Afacerilor Externe a lui Andrei Marga, decretul pentru desemnarea lui Titus Corlățean ca ministru al Afacerilor Externe.

Totodată, Crin Antonescu a semnat decretul pentru desemnarea lui Dan-Coman Șova ca ministru pentru Relația cu Parlamentul.

Potrivit sursei citate, a fost de asemenea semnat decretul de revocare a lui Lucian Isar din calitatea de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, precum și decretul pentru desemnarea lui Mihai Alexandru Voicu în această funcție.

Ioan Rus a anunțat, luni, că și-a înaintat demisia de onoare din funcția de ministru al Administrației și Internelor, pentru că este un politician onest, corect, iar în ultimele zile asupra lui au fost făcute presiuni începând de la Traian Băsescu și continuând cu Crin Antonescu, lucru inacceptabil. Ulterior, Ioan Rus a anunțat că și ministrul delegat pentru Administrație, Victor Paul Dobre, și-a înaintat demisia din funcție.

Premierul Victor Ponta a anunțat că i-a propus ca miniștri pe Mircea Dușa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administrație Publică, pe Titus Corlățean la Ministerul de Externe, pe Dan Șova pentru Relația cu Parlamentul și pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiție.

Ulterior, Lucian Isar și-a anunțat demisia din funcția de ministru delegat pentru Mediul de Afaceri, vicepreședintele PNL Mihai Voicu spunând că el este cel care va prelua acest portofoliu, propunerea fiind aprobată în ședința PNL.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins însă în ședința de luni, cu unanimitate de voturi, detașarea în funcția de ministru a Monei Pivniceru – propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiției.

Pentru a accede în funcția de ministru, Pivniceru ar trebui să-și dea demisia din funcția de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casație și Justiție, după care să ceară detașarea la Ministerul Justiției, spun surse din magistratură. Pe cererea de demisie se pronunță plenul CSM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi