Crin Antonescu intervine în războiul Dragnea-Ponta. „Părți din cele declarate de cei doi sunt adevărate”

Crin Antonescu intervine în războiul Dragnea-Ponta. „Părți din cele declarate de cei doi sunt adevărate
Publicat: 14/03/2018, 11:47

Mai exact, Antonescu susține că au fost dezbateri aprinse pentru formarea noului Cabinet, dar și pentru postul de ministru de Interne, ocupat de Ioan Rus în defavoarea lui Dragnea. Fostul șef PNL spune că, cel puțin în ceea ce privește partidul său, „nimeni nu s-a amestecat în numiri”.

„Părți din cele declarate de cei doi sunt adevărate, în sensul că le pot confirma, restul nu știu, despre lucruri la care nu am fost de față nu am știință. Nu știu care spune adevărul și care minte, e probabil să spună amândoi adevărul. Vorbim de guvernul Ponta 1, cel de după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu și înainte de câștigarea alegerilor de către USL. Este foarte adevărat că a fost un guvern format politic, era o alianță pe bază de paritate. Cel puțin jumătate a fost treaba PNL și sub nicio formă nimeni nu s-a amestecat în numiri, decizia a fost luată de mine. Și întradevăr decizia și momentul relatat a constant în lungă dezbatere cu participanții și locul pe care Dragnea și Ponta l-au indicat”, a afirmat Crin Antonescu, la B1TV. .

El a confirmat și discuțiile aprinse privind Ministerul de Interne.

„La Ministerul de Interne ne-am înțeles să revina PSD și toată discuția care durat câteva ore bune, o discutie în 4 – Ponta, Dragnea, eu cu Hellvig- discuția a fost în jurul ocupantului acestui mister. Se știa că Dragnea va fi titularul postului. La momentul în care ne-am întâlnit, Ponta a venit cu altă variantă. Nu știu cu cine s-a consultat și în ce fel. El a venit acolo și și-a asumat varianta că merge cu Ioan Rus”, a spus Antonescu.

După ce șeful PSD a susținut că fostul director al SRI, George Maior, i-a făcut Guvernul lui Ponta, fostul premier susține că Dragnea este cel care l-a sunat pe Maior, plângându-se că nu a obținut postul de ministru de Interne și oferindu-i, în schimbul unui sprijin, colaborarea sa.

„Liviu Dragnea a stat toata ziua si a plecat ultimul de la mine! Era foarte supărat ca nu am fost de acord să fie Ministru de Interne și că i-am cerut să rămână la Partid să îl organizeze pentru alegerile locale și generale din acel an ( nu mă gândeam în acel moment că va fi și Referendum)! Dragnea l-a sunat pe George Maior ( cred că si pe Florin Coldea) să îl roage sa mă convingă pe mine că el e cel mai bun la Ministerul de Interne – și a promis că dacă îl sprijina el va face acolo tot ce vrea SRI ! Maior i-a explicat că nu se bagă peste alegerile mele, că Parlamentul și Băsescu vor aproba ce propun eu și să aibă răbdare!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul premier susține că Dragnea îl „urăște și acum” pentru că l-a propus pe Ioan Rus ministru de interne, chiar dacă actualul șef al PSD a încercat o schimbare de situație cu ajutorul lui Radu Mazăre.

Ponta precizează că o primă discuție despre guvernul USL a avut loc la Cornu și la ea au participat Crin Antonescu, Eduard Hellvig, la acel moment secretar general al PNL, Daniel Constantin, Liviu Dragnea, Ilie Sârbu „și la un moment dat a venit și Sebastian Ghiță (prieten și cu mine și cu Liviu Dragnea la acel moment )”.

„Nu a fost prezent nici George Maior ( despre care știu că în acel weekend era la Neptun) nici altcineva în afara de cei mentionați mai sus”, mai spune Ponta.

Replica lui Ponta vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea a povestit că, după căderea Guvernului Ungureanu, ar fi convenit cu Victor Ponta și cu liderul PNL, Crin Antonescu, să discute în comun componența viitorului guvern, însă a doua zi Ponta ar fi prezentat lista miniștrilor întocmită cu „George Maior și cu alții”.

„În sâmbăta aia, după-amiază, jucam tenis și m-a sunat Crin și mi-a zis: „aseară nu s-a putut face guvernul, pentru că am înțeles că era oboseală, dar dimineață la 7,00 când a venit Victor mi-a arătat lista guvernului. A făcut-o cu tine?” Zic: „Nu. Nu a făcut-o cu mine, pentru că eu am plecat acasă ca și tine”. (…) Am vorbit și cu Victor și i-am spus că nu am înțeles de ce a făcut-o și, dacă tot a făcut-o, de ce să ne mai vedem la naiba-n praznic, undeva pe Valea Prahovei, să discutăm despre un lucru deja decis de el cu nu știu cine. Până la urmă mi-a dat de înțeles că a făcut în seara aia, în noaptea aia, guvernul cu George Maior și cu alții”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a mai spus că Victor Ponta l-a sunat pe George Maior, care i-ar fi transmis că nu poate fi ministru de Interne.

„Mi l-a dat la telefon pe George Maior, care mi-a zis că Guvernul nu este o chestiune simplă, trebuie să aibă totuși o anumită anvergură, trebuie să fie oameni verificați, trebuie să nu știu ce…Mi-a zis că nu pot să fiu ministru de Interne, că e mai bine să mă ocup de partid, că vin alegerile locale și parlamentare. Nu mai țin minte exact cum i-am zis, dar știu că eram destul de nervos. Știu că i-am zis, cred, „de când e SRI consultantul PSD?”, să ne spună nouă cum să facem. Sigur că a fost foarte urât”, a precizat Dragnea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de...
Alte vești proaste de la meteorologi. Ploi abundente, vineri
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Ziua în care sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru Regele Mihai