Cristian Diaconescu (PMP), după moartea lui David Sassoli: „Este o zi de doliu pentru întreaga Uniune Europeană”

Cristian Diaconescu (PMP), după moartea lui David Sassoli: „Este o zi de doliu pentru întreaga Uniune Europeană”
Președintele PMP, Cristian Diaconescu. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 11/01/2022, 11:17

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Cristian Diaconescu, a postat marți, pe pagina de Facebook a formațiunii, un mesaj ca urmare a decesului președintelui Parlamentului European, David Sassoli.

Potrivit lui Diaconescu, Sassoli a fost un om aflat mereu în slujba valorilor europene.

Președintele PMP mai adaugă că aceasta este o zi de doliu pentru întregul Bloc comunitar.

„Cristian Diaconescu, președintele PMP: Am primit cu adâncă tristețe vestea trecerii timpurii în neființă a președintelui Parlamentului European, domnul David Sassoli, un om valoros și un profesionist desăvârșit, aflat mereu în slujba valorilor europene.

Este o zi de doliu pentru întreaga Uniune Europeană. Sincere condoleanțe familiei, poporului italian și tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis Cristian Diaconescu.

Eugen Tomac: „David Sassoli a fost un politician plin de curaj”

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a reacționat marți pe Facebook la aflarea veștii morții președintelui Parlamentului European, David Sassoli.

Tomac spune că Sassoli a fost un politician curajos, un european convins și un apărător ferm al drepturilor omului.

„Sunt profund bulversat de vestea cutremurătoare primită în această dimineață, privind încetarea din viață a domnului David Sassoli, Președintele Parlamentului European.

A fost un politician plin de curaj, un jurnalist apreciat în Italia și un european convins care a militat cu multă fermitate pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume.

Este o zi tristă pentru noi toți, l-am respectat enorm, i-am apreciat diplomația și dăruirea cu care a condus una dintre cele mai importante instituții ale Uniunii Europene în vremurile acestea cumplite, care aduc zilnic vesti triste și care par să nu se mai termine.

Îmi îndrept gândurile către toți cei apropiați domnului Președinte Sassoli și le transmit sincere condoleanțe, este o pierdere grea pentru toată Europa”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

David Sassoli a murit marți

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit, marți dimineață, într-un spital din Italia. În vârstă de 65 de ani, acesta era spitalizat din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat“ , a scris Roberto Cuillo pe Twitter, purtătorul său de cuvânt.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”,