Eugen Tomac deplânge moartea președintelui Parlamentului European: „David Sassoli a fost un politician plin de curaj”

Eugen Tomac deplânge moartea președintelui Parlamentului European: „David Sassoli a fost un politician plin de curaj”
Eugen Tomac. Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 11/01/2022, 10:28

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a reacționat marți pe Facebook la aflarea veștii morții președintelui Parlamentului European, David Sassoli.

Tomac spune că Sassoli a fost un politician curajos, un european convins și un apărător ferm al drepturilor omului.

„Sunt profund bulversat de vestea cutremurătoare primită în această dimineață, privind încetarea din viață a domnului David Sassoli, Președintele Parlamentului European.

A fost un politician plin de curaj, un jurnalist apreciat în Italia și un european convins care a militat cu multă fermitate pentru apărarea drepturilor omului în întreaga lume.

Este o zi tristă pentru noi toți, l-am respectat enorm, i-am apreciat diplomația și dăruirea cu care a condus una dintre cele mai importante instituții ale Uniunii Europene în vremurile acestea cumplite, care aduc zilnic vesti triste și care par să nu se mai termine.

Îmi îndrept gândurile către toți cei apropiați domnului Președinte Sassoli și le transmit sincere condoleanțe, este o pierdere grea pentru toată Europa”, a scris Eugen Tomac pe Facebook.

David Sassoli a murit marți

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a murit, marți dimineață, într-un spital din Italia. În vârstă de 65 de ani, acesta era spitalizat din 26 decembrie, din cauza unor complicaţii „grave” cauzate de o disfuncție a sistemului imunitar.

„Președintele Parlamentului European, David Sassoli, a murit la ora 1:15 la data de 11 ianuarie , la spitalul din Aviano, Italia, unde a fost internat“ , a scris Roberto Cuillo pe Twitter, purtătorul său de cuvânt.

După ce a contractat o pneumonie în septembrie anul trecut, Sassoli a petrecut mai bine de două luni de recuperare în ţara sa natală şi revenise recent la activitatea politică, când, la 26 decembrie, a fost din nou internat într-un spital italian pentru „complicaţii grave în urma unei disfuncţii a sistemului imunitar”,

Social-democratul italian David Sassoli, care înainte de a intra în politică a avut o lungă carieră în jurnalism, a fost numit preşedinte al Parlamentului European în iulie 2019 şi se afla în ultima săptămână a mandatului său.