Cristian Ghinea despre negocierile pentru formarea Guvernului: Cioloș a trimis un SMS către Cîțu, pentru discuții. Nu putem pretinde să avem fix aceleași ministere și poziția de prim-ministru, suntem oameni serioși

Cristian Ghinea despre negocierile pentru formarea Guvernului: Cioloș a trimis un SMS către Cîțu, pentru discuții. Nu putem pretinde să avem fix aceleași ministere și poziția de prim-ministru, suntem oameni serioși
Cristian Ghinea / Sursă: Eduard Vînătoru/MEDIAFAX FOTO
Publicat: 11/10/2021, 22:43

Cristian Ghinea spune că USR ar prefera să aibă aceleași portofolii într-un eventual guvern Cioloș susținut de o coaliție PNL-USR-UDMR refăcută, dar a precizat că partidul este dispus să „reajusteze” solicitările în condițiile în care premierul nu va mai fi de la PNL. Ghinea a menționat că, Dacian Cioloș a afirmat că a trimis un SMS, o invitație către Florin Cîțu, președintele PNL, pentru discuții.

Nu putem să pretindem să avem fix aceleași ministere și poziția de prim-ministru, suntem oameni serioși. Preferința noastră este pentru acele portofolii (n. red. – pe care USR le-a avut în guvernul Cîțu), însă suntem realiști că având poziția de prim-ministru trebuie să fie o reajustare, nu putem să pretindem să avem fix aceleași ministere și poziția de prim-ministru. Suntem oameni serioși și discuția poate să plece exact pe baza de negociere pe care am avut-o și în iarnă atunci când am făcut primul guvern”, a spus Ghinea la Digi24.

Dacian Cioloș i-a trimis un SMS lui Florin Cîțu pentru a-l invita la discuții

Rareș Bogdan și Cristian Ghinea au confirmat luni seara, la Digi24, că Dacian Cioloș i-a trimis un SMS lui Florin Cîțu pentru a-l invita la discuții pentru refacerea coaliției și formarea unui nou Guvern.

„Se conturează un plan de acțiune, care este foarte simplu. Noi dorim refacerea coaliției de guvernare cu PNL și UDMR. Până astăzi, PNL spunea că suntem iresponsabili, că am fugit de guvernare. Nu a fost vorba despre o fugă de guvernare. Tocmai de asta, acum PNL trebuie să explice dacă fuge de guvernare, sau nu.

Din ce ne-a spus Dacian Cioloș, a fost un SMS, o invitație de la președintele USR, care este premier nominalizat în acest moment, către președintele PNL, pentru discuții.

Ar fi neelegant din partea mea să vă spun la televizor ce a răspuns Florin Cîțu. Să spună Florin Cîțu ce a răspuns.”, a spus Ghinea, care a mai menționat că Dacian Cioloș va lansa invitații către PNL și UDMR, pentru ca echipele de negociatori să se întâlnească și să discute despre programul de guvernare și despre structura guvernului.

La rândul său, Rareș Bogdan (PNL) a replicat că în opinia sa „domnul Cioloș va începe discuțiile cu colegii domniei sale, alături de care a dat jos Guvernul Cîțu. Adică cu cei din AUR și PSD”.

„După ce domnia sa va discuta cu cei din AUR și PSD, noi vom sta de vorbă cu domnia sa, într-un dialog absolut normal, civilizat, după ce vom lua o poziție clară, asumată, din partea BPN al PNL.Florin Cîțu cred că a primit o invitație la discuții în această seară, deocamdată nu am primit o invitație oficială. Eram lângă Florin Cîțu, premierul nostru și președintele partidului și cred că i-a dat un mesaj domnul Cioloș. Domnul Cîțu i-a răspuns absolut civilizat domnului Cioloș”, a adăugat Rareș Bogdan.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine