• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

Cu ce dracu’ mă ajută pe mine? Liviu Dragnea, ieșire NERVOASĂ în fața presei: MI-A AJUNS, sunt și eu om. Să dea decret SĂ MĂ ÎMPUȘTE

Cu ce dracu’ mă ajută pe mine? Liviu Dragnea, ieșire NERVOASĂ în fața presei: MI-A AJUNS, sunt și eu om. Să dea decret SĂ MĂ ÎMPUȘTE
Liviu Dragnea, ieșire nervoasă în fața jurnaliștilor: "Cu ce dracu' mă ajută pe mine? Să dea decret să mă împuște!" Vezi de ce este exasperat președintele PSD

„Despre ce lege e vorba? Și cu ce dracu’ mă ajută pe mine? Că m-am săturat de toate aceste minciuni. Am înțeles că mă acuză. În afară de mine, mai sunt oameni în țara asta? Și pe ei îi întrebați. Ah, cei care sunt în funcții publice pot fi distruși? Totuși, sunt om și îmi ajunge să răspund la aceste prostii. Vorbiți cu haștag și cu Iohannis să dea un decret să mă împuște poimâine. Ați ajuns, oameni tineri, să susțineți securiștii, abuzurile. Cu ce dracu să mă avantajeze, că mi-au distrus viața ani de zile, că am fost acuzat fără probă la referendum și în al doilea dosar,” a răbufnit Liviu Dragnea.

Președintele PSD fusese întrebat dacă legea adoptată recent în Parlament, care prevede executarea pedepselor la domiciliu, îl va ajuta.

Senatul a adoptat, luni, modificările aduse proiectului de lege pentru executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca urmare a reexaminării legii în urma deciziei CCR cu privire la unele articole neconstituționale.

Legea prevede că judecătorul de supraveghere a privării de libertate poate dispune executarea detenției la domiciliu, fără sistem electronic de supraveghere, în cazul în care persoana condamnată:

a) nu are rapoarte de abateri disciplinare;

b) are o pedeapsă care nu depășește 5 (cinci) ani.

O altă modificare prevede că „în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la 18 luni executarea pedepsei se realizează prin detenție la domiciliu, cu excepția persoanelor condamnate pentru fapte cu violență,” potrivit articolului 38 din proiectul legislativ.

În forma în vigoare, articolul 38 arăta astfel: „Regimul deschis se aplică inițial persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violență pedeapsa închisorii de cel mult un an, respectiv pentru fapte comise fără violență la pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește trei ani”.

De asemenea, articolul 97 (2) a fost modificat astfel: „Liberarea condiționată se poate acorda și pentru persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis, deschis sau se află în executarea pedepsei prin detenție la domiciliu”.

Senatul e prima cameră sesizată pentru această lege, forul decizional fiind Camera Deputaților.

Foto: Hepta

Inchide