Cucșa: ALDE România nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului

Cucșa: ALDE România nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului
Publicat: 18/09/2019, 21:13

„ALDE dispare sub privirile admirative ale conducerii…De 3 luni, ALDE Party a trimis o scrisoare către ALDE România prin care înștiințează că ALDE România nu mai are voie să folosească numele și sigla partidului pentru că nu mai face parte din familia ALDE internațional. De când au primit scrisoarea, cei din conducerea ALDE România, au ținut-o ascunsă de membrii de partid și nu au luat nicio măsură pentru reglementarea situației…De aici putem trage simplă concluzie că cei din conducere nu au avut și nu au nici cea mai mică intenție de a ține în viață partidul!”, a scris Marian Cucșa, miercuri, pe Facebook

Acesta mai spune că, potrivit legii electorale, un partid politic poate candida la alegeri dacă sigla și denumirea partidului sunt în vigoare cu minim 6 luni înainte de data alegerilor.

„Astfel, ALDE fiind în prezent într-o alianța electorală cu Ponta, schimbarea denumirii și siglei, ar afecta candidatura la prezidențiale!”, a mai notat Cucșa.

Deputatul consideră că membrii care vor să candideze la alegerile locale de anul viitor vor trebui să o facă din partea Pro România.

„Organizarea unui congres după alegerile prezidențiale, pentru schimbarea denumirii partidului, este prea târzie! Singura variantă va fi ca toți cei care vor să candideze la alegerile locale, să o facă din partea Pro România!!! Și așa ușor și subtil…ALDE va fi rapid înghițit de formațiunea lui Victor Ponta – fapt dorit clar de Ponta! Trist este însă că actualii membrii ALDE habar nu au despre acest aspect și am considerat de cuviință să îi informez”, a completat Cucșa.

Marian Cucșa spune că a atras atenția asupra problemei privind numele și sigla ALDE, însă conducerea nu a propus o soluție.

„Modul în care acționează actuală conducere a partidului este o bătaie de joc la adresa tuturor aleșilor locali ALDE și a tuturor membrilor de partid care au investit timp și încredere în acest proiect de suflet și cu multe speranțe pentru electoratul liberal. În ședința de astăzi, 18 septembrie 2019, am ridicat problema mai sus menționată și cei din conducere au recunoscut faptul că există această scrisoare dar nu au propus nici o soluție pentru salvarea proiectului politic!”, a mai scris vicepreședintele ALDE.

El a solicitat demisia întregii conduceri ALDE România precum și organizarea unui congres în maxim două săptămâni, pentru schimbarea numelui și siglei partidului.

Teodor Meleșcanu a fost ales președinte al Senatului, la propunerea PSD, iar Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Băișanu au acceptat să fie propuși miniștri în Guvern, astfel că ALDE a decis să îi excludă pe cei patru din partid. Aceștia, la rândul lor au spus că vor contesta în instanță decizia ALDE.

Cei trei deputați care au acceptat propuneri la ministerele Cabinetului Dăncilă au demisionat din grupul deputaților. Alături de ei au demisionat și Marian Cucșa și Mihai Niță. Prin urmare, ALDE a rămas fără grup la Camera Deputaților.

Și grupul senatorilor ALDE a fost desființat. Călin Popescu Tăriceanu a spus că va depune solicitări pentru înființarea a două grupuri mixte, unul la Cameră, altul la Senat, alături de Pro România.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA