Cum arată complexul de lux din Deltă unde merg liderii PSD pentru a pregăti campania electorală

Publicat: 21/09/2016, 21:15

Social-democrații au plecat încă de miercuri spre Puflene Resort din Murighiol, județul Tulcea, acolo unde joi, la ora 11:00, va avea loc ședința CExN, structură ce-i reunește pe liderii centrali și județeni ai partidului, dar și pe parlamentarii cu funcții de conducere în Camera Deputaților și Senat.

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din această iarnă va fi subiectul principal al dezbaterilor din Deltă. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va fi analizat stadiul pregătirii fiecărei organizații pentru campanie, candidaturile depuse și aprobate până acum în județe și va fi dezbătut un plan al acțiunilor electorale pentru perioada următoare.

În ceea ce privește candidaturile, organizațiile județene ale PSD au avut termen până la jumătatea lunii septembrie să vină cu propunerile de liste, după directivele trasate la începutul verii de Liviu Dragnea: mai mulți tineri, mai mulți oameni noi, care să fie „profesioniști” și „să vină la serviciu”.

„Vom avea multe nume noi și vreau să mă asigur că fiecare deputat care ajunge în Camera Deputaților și fiecare senator îndeplinesc câteva condiții. În primul rând, să fie responsabil și conștient că trebuie să vină la serviciu. Sunt doar două zile pe săptămână în care trebuie să fie prezent acolo, începând de luni după-amiaza până miercuri după-amiaza obligatoriu. Cred că nu este un efort foarte mare”, declara Dragnea imediat după alegerile locale din această vară.

De asemenea, social-democrații au anunțat că vor avea pe listele de candidați și persoane cu dizabilități pentru că „în România există 700.000 de persoane cu dizabilități și niciun parlamentar care să-i reprezinte”. Listele de candidaturi al PSD pentru alegerile parlamentare urmează să fie definitivate până la mijlocul lunii octombrie.

Pentru prima dată în ultimii 16 ani, social-democrații vor merge singuri în aceste alegeri parlamentare, urmând să facă o eventuală alianță post-electorală în cazul în care vor intra la guvernare. „Decizia a fost luată să mergem singuri în aceste alegeri, așa cum au dorit toți membrii de partid, așa cum mi-am dorit și eu. Dar, în același timp, am și evaluat împreună cu alte partide și am exploatat această posibilitate și concluzia și a mea și a lor este că cea mai bună variantă este să facem alianță după alegeri, o alianță de guvernare”, a declarat Liviu Dragnea.

De asemenea, liderii PSD vor trasa la ședința din Deltă și principalele direcții ale programului de guvernare, un program care va fi axat, potrivit lui Liviu Dragnea, pe protejarea capitalului românesc. „Va fi un program de guvernare care va avea și buget pentru implementare și va prevedea un deficit public de maxim 2% din PIB și dezvoltarea unor capacități industriale de producție de către stat. Avem instrumentul prin care se poate face acest lucru. Programul nostru de guvernare va fi structurat astfel încât să ajute capitalul românesc, firmele românești. Patronii români au ajuns să fie și opresați și agresați. De ce? Pentru că sunt români?”, a declarat Dragnea în august.

Un rol important în redactarea programului de guvernare al PSD îi va reveni lui Victor Ponta, care se va ocupa de partea de partea de finanțe publice a documentului. „Liviu mi-a cerut să mă ocup de ceva ce cred că mă și pricep și mi-a și ieșit bine, și anume banii românilor. Cunosc foarte bine și ce înseamnă FMI, Comisie Europeană, Bancă Mondială, deficit și așa mai departe”, a declarat Ponta după întâlnirea de împăcare cu Dragnea din 12 septembrie.

Un subiect aparte al CexN-ului PSD de la Puflene îl va constitui chiar Victor Ponta. După ce a fost pus sub control judiciar de DNA în dosarul în care este urmărit penal pentru folosirea influenței și spălare de bani, Ponta a intrat sub incidența codului etic al PSD. Documentul, adoptat la congresul din 2015 odată cu alegerea lui Liviu Dragnea în funcția de președinte al PSD, prevede că membrii de partid puși sub control judiciar nu pot candida în alegeri. Dragnea i-a promis însă lui Ponta că va primi o derogare. „Totuși Victor Ponta este un caz special din punctul meu de vedere. Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD pentru Parlament. Asta va decide însă CExN, eu nu sunt dictator și se va discuta în partid foarte democratic”, declara Dragnea la începului lunii septembrie.

Social-democrații s-au retras în Deltă, la același resort de lux, și în 2012 înainte de alegerile parlamentare, când alături de ei au fost și liberalii cu care împreună formau atunci USL.

„Puflene Resort” este un complex turistic exclusivst, aflat în Murighiol, un spațiu destinat, așa cum se autoprezintă, „celor care doresc o evadare din cotidian și apreciază îmbinarea dintre frumusețea naturii, confort la cele mai înalte standarde și servicii de înaltă ținută profesională”. O noapte de cazare la Puflene costă de la 320 de lei în sus. Camerele complexului sunt prevăzute cu tot confortul – aer condiționat, cabină sau cadă de duș, terasă, Tv, internet, minibar, seif. Totodată, social-democrații se vor putea bucura de toate facilitățile oferite de resort, cum ar fi piscină interioară, jacuzzi, saună, sală de fitness, salon de înfrumusețare. Ei vor putea să înoate și în piscina exterioară sau să joace biliard, tenis de câmp sau de masă, precum și să facă excursii pe canalele Dunării cu bărcile sau cu hidrobicicletele.

VIDEO: Claboo Media

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Cadavrul unei femei a fost descoperit în dulapul din dormitor. Polițiștii l-au reținut pe principalul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un...
Sancțiuni dure pentru angajatorii români. Legea s-a schimbat, se dau amenzi grase
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Poluarea cu metan, acum mai ușor de observat ca niciodată din spațiu