Cum își explică Elena Udrea prezența pe afișele de campanie: „Nu puteam să îl punem pe Traian Băsescu pe afiș, că este interzis de lege”

Cum își explică Elena Udrea prezența pe afișele de campanie: „Nu puteam să îl punem pe Traian Băsescu pe afiș, că este interzis de lege
Publicat: 27/04/2014, 15:50
Actualizat: 18/03/2015, 22:59

Notorietatea, dar mai ales interdicția legală de a folosi direct imaginea președintelui Traian Băsescu au determinat-o pe Elena Udrea, din propriile spuse, să se așeze în prim-planul afișului PMP pentru europarlamentare.

Întrebată care este justificarea prezenței sale pe afișele de campanie în condițiile în care nu candidează, Elena Udrea a adus ca argument notorietatea. „Am pornit de la ideea că PMP este un partid nou care nu are încă notorietate de 100%, spre deosebire de mine, care am această notorietate. Pentru a putea identifica mult mai bine ce reprezintă „Mișcarea populară” este ideal – și n-a fost părerea mea, a fost părerea celor care ne fac toate analizele, cercetările sociologice – ca pe acest afiș să fie unul din membrii cunoscuți ai partidului, poate cel mai cunoscut dintre ei”, a spus ea.

Potrivit lui Udrea, PMP l-ar fi preferat pe Traian Băsescu, doar că legea îi interzice președintelui implicarea directă în campanie. „S-a mai plecat de la faptul că din toate sondajele reiese că natural electoratul PMP este un electorat care îmi este și mie favorabil, așa cum îi este și lui Traian Băsescu. Sigur, nu puteam să îl punem pe Traian Băsescu pe afiș, că este interzis de lege, dar, eventual, puteam să punem și noi „garantat Traian Băsescu” – ați văzut, ne garantează, ne girează Traian Băsescu. A spus că ne și votează”, a adăugat ea.

La alegerile europarlamentare din 2009, Traian Băsescu a fost sugerat, ca o umbră poziționată central, pe afișele PDL la acea vreme.

Ironizat ieri de Victor Ponta, care a văzut în afișul PMP „strigoii din spatele doamnei Udrea”, fostul ministru al Turismului i-a reproșat acestuia că „folosește banii statului pentru campania electorală”. „Domnul Ponta din păcate, dânsul este un strigoi al clasei politice actuale. Era o speranță că va reprezenta noua generație în politică. A vorbit, iarăși, de funie în casa spânzuratului”, a replicat Udrea.

În opinia sa, afișul PMP „face diferența în planul afișelor de campanie”. „Am vrut să arătăm că suntem altfel: tineri, cu entuziasm, cu bună-credință, motivați, energici și mai ales purtăm blugi”, a tradus Udrea mesajul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase