Cum s-a hotărât Radu Mazăre să demisioneze de la șefia PSD Constanța

Cum s-a hotărât Radu Mazăre să demisioneze de la șefia PSD Constanța
Publicat: 20/03/2015, 16:19

„Ieri (joi – n.r.), după ce m-am plimbat cu caiacul, agale, o oră și 50 de minute – vă spun exact – din Mamaia până în Năvodari, pe drum am avut timp să mă gândesc și, la masă, l-am chemat pe Făgădău (președintele organizației municipale a PSD Constanța – n.r.). Zic: «Vino, te rog frumos, cu o hârtie și cu pix»; am scris demisia, i-am dat-o și nu-mi mai trebuie politică. Și în curând nu-mi va mai trebui nici administrație”, a declarat Radu Mazăre, vineri, înainte de a se prezenta la DNA Constanța, unde i s-a adus la cunoștință începerea urmăririi penale într-un dosar în care este acuzat de patru infracțiuni de abuz în serviciu.

El a explicat că este hotărât ca „până la vară” să își dea demisia și din funcția de primar al Constanței, șansele să se răzgândească fiind foarte mici, indiderent ce „vrea poporul”.

„Aproape sigur îmi dau demisia până în vară. 90 la sută! Nu mai vreau și nu-mi mai trebuie. Nici care (alegorice – n.r.), nici defilări. (…) Nu contează ce vrea poporul, pentru că am și eu familia mea, prietenii mei, dreptul să trăim. Chiar dacă îmi pare rău. Le mulțumesc oamenilor pentru că m-au votata atâta amar de vreme, pentru că au crezut. Și eu mi-am dorit să fac bine, cât am putut. Sigur că am și greșit uneori. Dar vreau și eu să trăiesc. Deja la vară fac 47 de ani și de zece ani de zile târâi porțile DNA-ului și răspund la fel și fel de acuzații… Nu mai pot. Nici nu mai pot să mă ocup de ceea ce înseamnă oraș. Eu nu mai pot să dau o dispoziție nimănui în Primărie pentru că peste o săptămână poate să fie chemat de procurori și întrebat : «Te-a pus primarul?»”, a spus Radu Mazăre.

Edilul a adăugat că, după ce își va da demisia și de la Primăria Constanței, va merge la plajă.

„După aceea, o să mă ocup de dosare și o să stau la plajă și nu o să mai fac nimic pentru care să-mi înceapă iar procurorii anchete. Pentru că în momenul ăsta orice fac este luat și anchetat și nu mai vreau. Am și eu dreptul la viața mea”, a spus Mazăre.

Radu Mazăre a mai declarat că nu-l mai intereseză politica, fiind acum doar simplu membru de partid, spunând despre liderii PSD că sunt „complexați”.

„Domnul Bolcaș a avut dreptate: PSD este un partid, el însuși și cu liderii lui, complexați și timorați. (…) Nu mă mai interesează cine va conduce PSD Constanța. Nu mă mai întrebați că nu vă mai comentez politică – dacă sunt simplu membru nu mai am de ce să comentez. Nu mă interesează cine va conduce organizația – uite îmi fac cruce că nu mă mai interesează. Nu mai vreau să mai trăiesc coșmarul ăsta, indiferent de ce se întâmplă în politică în România, indiferent de ce se întâmplă în administrație în Constanța. Merge bine, merge prost Primăria, nu o să mă mai intereseze”, a mai spus Radu Mazăre.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a anunțat, joi seară, că a demisionat din funcția de președinte al PSD Constanța, pe care o ocupa din anul 2003, precizând însă că rămâne în continuare membru al partidului.

„Deocamdată, nu am demisionat din funcția de primar, foarte curând însă o voi face”, a declarat Radu Mazăre corespondentului MEDIAFAX.

Mazăre ocupa funcția de președinte al PSD Constanța din anul 2003, când a și intrat în rândurile social-democraților. Radu Mazăre este primar al municipiului Constanța din anul 2000.

Radu Mazăre declarase, la întoarcerea acasă de la București că intenționează să renunțe și la primărie, și la politică în scurt timp.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
România, lovită de fenomene meteo extreme! Vijeliile care au devastat vestul și centrul Europei urmează...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Halep a aflat acum verdictul REAL. E o diferență de la cer la pământ
Vestea zilei despre Digi/RCS-RDS. Mai multe televiziuni, scoase din Grila de programe
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern