Cum se pregătesc pedeliștii din teritoriu pentru referendum. „Celor care cred în mine le spun să stăm acasă, la umbră”

Cum se pregătesc pedeliștii din teritoriu pentru referendum. Celor care cred în mine le spun să stăm acasă, la umbră
Publicat: 19/07/2012, 15:51
Actualizat: 13/12/2013, 13:10

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care este și secretar general adjunct al PDL, afirmă că nu va merge să voteze la referendum și îi îndeamnă pe cei care au încredere în el să stea acasă „la umbră”, spunând că numai astfel pot „repara urgent” ceea ce „au stricat” Ponta și Antonescu.

Ion Dumitrel a afirmat, joi, într-o conferință de presă, că nu se va duce să voteze la referendum deoarece nu dorește ca votul său „să contribuie la îndreptarea României către Rusia”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că la referendum românii au de ales „între modul de a trăi occidental sau cum au trăit cu rușii înainte de 1989”.

Dumitrel a afirmat că a decis să nu meargă la vot pentru că nu are certitudinea că ulterior Ponta și Antonescu nu vor interpreta rezultatul votului după bunul lor plac.

„Eu, celor care cred în mine le spun să stăm acasă la umbră ca să putem să ajutăm și noi România în felul acesta, să reparăm urgent ce au stricat Ponta, Antonescu și câțiva de lângă ei în perioada aceasta de două săptămâni. Deci se poate repara scurt, rapid, stând acasă, la umbră, mergând cu copiii la plajă și văzându-ne de treaba noastră. Nu mă duc la vot pentru că eu nu știu cum vor interpreta ulterior votul meu Ponta și Antonescu în dimineața zilei de 30 iulie. (…) Nu îl cred pe Băsescu cel mai bun din lume, dar cu siguranță este peste Ponta și Antonescu”, a mai spus Ion Dumitrel.

Secretarul general adjunct al PDL a adăugat că, stând acasă, românii „pot să oprească și furtul pe care îl pregătește USL” pentru referendum.

El a afirmat că se așteaptă ca în 29 iulie românii să își vadă de concediile și de probleme lor și să nu fie atrași în „lupta lui Ponta și Antonescu”.

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în acest moment există o dezbatere în interiorul partidului, așa cum există și în interiorul societății, referitoare la tentația boicotării referendumului din 29 iulie, dar că PDL nu a luat o decizie.

Menționând că sunt semnale publice că referendumul nu se înscrie într-o serie de acțiuni democratice, Cristian Preda a precizat că în scurt timp PDL va lua o decizie în legătură cu prezența la referendum.

„Există tentația boicotului. Pot să vă confirm acest lucru. Această tentație este cu atât mai mult afirmată cu cât vedem fragilitatea sistemului legal și imprevizibilitatea cadrului de joc”, a mai spus prim-vicepreședintele PDL.

Președintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, la GÂNDUL LIVE, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluția în privința referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

„Sunt lideri PDL care vor să câștig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart”, a spus Băsescu.

El a arătat că lideri PDL consideră că nu trebuie să fie obligația președintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL și a majorității parlamentare care l-au suspendat.

„Iar eu spun că nu. Eu îi chem pe români să vină la vot nu în calitate de președinte cu un procent mai mic sau mai mare în sondaje, ci în calitate de cetățeni”, a spus Băsescu.

El a precizat că le cere cetățenilor să aibă la urne pe 29 iulie „o opțiune pro-europeană”, pentru a evita intrarea țării într-o lungă perioadă de izolare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică