Cursa pentru Primăria Capitalei: Piedone a mărșăluit pe Calea Victoriei, Nicușor a inaugurat o piață, Cîrstoiu a ținut discurs la Spitalul Universitar

Cursa pentru Primăria Capitalei: Piedone a mărșăluit pe Calea Victoriei, Nicușor a inaugurat o piață, Cîrstoiu a ținut discurs la Spitalul Universitar
Cursa pentru Primăria Capitalei, 8 aprilie 2024. Sursa Foto- Facebook
Publicat: 09/04/2024, 00:06
Actualizat: 09/04/2024, 17:03
Cursa pentru primăria Capitalei s-a încins. Trei dintre cei mai notabili candidați au ieșit în stradă să-și întâlnească susținătorii. 
Cristian Popescu Piedone a mărșăluit pe Calea Victoriei, Cătălin Cîrstoiu a vizitat Spitalul Universitar, iar Nicușor Dan a celebrat Ziua Internațională a Rromilor, inaugurând o nouă piață.

Cursa pentru București: Piedone a mărșăluit pe Calea Victoriei

Cristian Popescu Piedone, candidatul Partidului Umanist Social Liberal și primarul Sectorului 5, a mărșăluit alături de simpatizanții săi pe Calea Victoriei, unde a vorbit despre primarul „Târnăcop”. El a vorbit despre primarii din trecut care au clădit „Micul Paris”.
„Mi-i imaginez pe giganții care l-au iubit și l-au respectat atât de mult încât l-au transformat dintr-un banal târg balcanic… într-un cochet oraș cu iz parizian, apreciat de Europa acelor vremuri”.
Piedone spune că părinții „Micului Paris” au rămas în „cronici, în povești și în poze” și că puțini bucureșteni îi mai onorează astăzi. El mai spune că nu sunt menționați nici la cursurile de istorie din școala românească.  Primarul Sectorului 5 i-a menționat pe Pake Protopopescu, Dem I. Dobrescu și Barbu Ștefănescu Delavrancea ca primarii care au clădit Bucureștiul modern.
„Consider că dacă liceenii orașului ar cunoaște măcar câte ceva despre primarii giganți ai Capitalei, ca viitori adulți ar cântări cu totul altfel capacitatea sau incapacitatea managerială a primarului ales!”.  
Emanoil Protopopescu-Pake, primar între anii 1888 și 1891, a construit noi linii de tramvaie trase de cai, 28 de școli, un azil de noapte, bulevardul care îi poartă numele, a înființat telefonia publică și serviciul de transport cu trăsura a bolnavilor la spital și al morților la morgă și  a introdus iluminatul electric pe bulevardul principal. Poetul și scriitorul Barbu Ștefănescu Delavrancea, care a fost primar între 1899 și 1901, a modernizat infrastructura orașului, dotând-o cu noi tramvaie electrice, a pavat străzile, a înființat abatoarele, a modernizat iluminatul stradal și rețeaua de alimentare cu apă.  Dem I. Dobrescu, primar între anii 1929 și 1934, a modernizat șosele, a construit ștranduri, ceainării și adăposturi pentru săraci și a salubrizat Bucureștiul. De asemenea, a înfrumusețat Cișmigiul.

Nicușor Dan a sărbătorit Ziua Internațională a Rromilor

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, candidat independent susținut de Alianța Dreapta Unită, a participat la celebrarea Zilei Internaționale a Rromilor. Totodată, edilul a inaugurat Piața Nicolae Gheorghe la intersecția străzilor Sfinții Apostoli și dr. Paul Orleanu, din sectorul 4.
„Denumirea acestui spațiu public cu numele unei personalități precum cel al sociologului Nicolae Gheorghe reprezintă un gest de recunoaștere pentru o personalitate care a fost un nume de referință în domeniul său, dar și pentru comunitatea romă, pentru contribuția acesteia la civilizația românească”, a scris primarul pe Facebook.
Primarul spune că „România are nevoie de modele” și că trebuie să le fie recunoscute „meritele celor care își dedică viața binelui semenilor lor”.

Cursa pentru Primăria Capitalei: Cîrstoiu își face jurnal de campanie

Candidatul coaliției PSD-PNL și-a făcut jurnal de campanie pe Facebook, declarând: „Fiecare candidat trebuie să se aștepte că va fi supus unei presiuni publice manifestate prin diverse instrumente. Uneori, aceleași. Am învățat, astăzi, această lecție. Desi provocările sunt mai mari, ca doctor nu-mi permit să greșesc”.
Cătălin Cîrstoiu a vorbit și despre adversarii săi. El a spus că „mandatul lui Nicușor Dan înseamnă un coșmar pentru pacienți și medici, cu spitale fără apă caldă și căldură”. El a mai spus că „adversarii nevăzuți sunt mai eficienți când se hrănesc din modul în care reacționez în spațiul public (…) Sunt convins că, alături de echipa  PSD-PNL vom debloca toate proiectele de modernizare a spitalelor Capitalei. Fiindcă asta înseamnă să facem bine un oraș bolnav”. 
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a vizitat Institutul Clinic Fundeni. Fiind medic de profesie, a transmis în discursul său că „spitalele Capitalei trebuie să primească toate resursele necesare pentru a-și respecta standardele unor servicii medicale de nivel european”. 

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Interdicție în România, din aprilie. E ILEGAL peste tot. Te lasă fără bani și fără...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Câți dintre părinții români care muncesc în alte țări vin acasă de Paște?