Dacian Cioloș: Ridicol spectacol oferit de PSD-PNL-UDMR. Nu știu cum să își fure unul altuia scaunul

Dacian Cioloș: Ridicol spectacol oferit de PSD-PNL-UDMR. Nu știu cum să își fure unul altuia scaunul
Sursă FOTO: Mediafax FOTO
Publicat: 17/11/2021, 21:13

Liderul USR, Dacian Cioloș, a afirmat că de aproape trei luni „ne învârtim în jurul aceleiași cozi”, în timp ce au murit cam tot atâția oameni ca într-un război. Într-o postare de pe contul de Facebook, acesta susține că spectacolul oferit de PSD-PNL-UDMR este „ridicol și iresponsabil”.

„Ne învârtim deja de aproape trei luni în jurul aceleiași cozi. Și o facem în timp ce ne-au murit cam tot atâția semeni ca într-un război. Auzim de trei luni cum nu se poate guverna decât cu Cîțu. Sau poate cu Ciucă sau cu Vîlceanu, dar nu știm niciodată sigur, pentru că nu a venit mesaj de la Cotroceni. Domnul Kelemen Hunor visează modificări constituționale după model unguresc, iar de aproape o lună a intrat în scenă și trupa PSD, cu aceleași «modele» economice și sociale de înglodare a bugetului de stat și, bineînțeles, cu ochii mari căscați pe grămada de euro pe care pesediștii și-o doresc acum renegociată pentru a o canaliza, își imaginează dumnealor, către suveicile care au ținut timp de 30 de ani România în semimodernitate”, a scris miercuri seara pe Facebook Dacian Cioloș.

Liderul USR afirmă că președintele Klaus Iohannis este și el vinovat „pentru girul dat”.

„Ridicol și iresponsabil acest spectacol oferit de alianța PSD-PNL-UDMR. Trei partide care-și oglindesc unul într-altul propriile defecte și care acum ne țin pe toți pe loc, pentru că nu știu cum să își fure unul altuia scaunul de dedesubt. Răul cel mare pe care ni l-a vândut PNL în campania electorală a dispărut într-un cocktail imoral și periculos care riscă să țină din nou România pe loc, fără repere, fără politici de dezvoltare serioase. Iar pentru girul dat, președintele Iohannis este și el cât se poate de vinovat, iresponsabil și toxic, pentru cât i-a mai rămas din mandat”, a mai scris președintele USR pe rețeaua de socializare.

Politicianul subliniază că România are nevoie de un guvern, de un program de guvernare și de un buget: „Nu ați vrut oferta USR, deși ea a fost gata acum o lună. Vă așteptăm responsabili pe băncile opoziției, dar hotărâți-vă mai repede ce și cu cine vreți să faceți treabă”.