EXCLUSIV | Dan Barna, la Gândul LIVE: PNL încearcă să ia locul PSD. Se va ajunge la logica „ciocul mic, facem ce vrem”

Redactor:
Gândul
EXCLUSIV | Dan Barna, la Gândul LIVE: PNL încearcă să ia locul PSD. Se va ajunge la logica „ciocul mic, facem ce vrem”
CERINȚĂ. Dan Barna cere PSD și PNL să nu blocheze predarea educației sexuale în școli: Nu este niciun pericol în a învăța

Dan Barna, liderul USR, a declarat miercuri la Gândul LIVE că PNL încearcă să înlocuiască PSD în structurile de putere și să elimine orice alt aliat. „Sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare”, consideră președintele USR.

„Avem un PNL care încearcă să ia locul PSD-ului, [n-red. să ia tot] da, să nu fim naivi. Sacrificarea primarilor în două tururi nu este o întâmplare, un ghinion de neșansă pentru România. Este o poziționare naturală a vechilor partide care încearcă să elimine noul jucător din politica românească, USR-PLUS. Din perspectiva asta, putem spune: Ok, nu o să fie PSD la guvernare, dar o să fie PNL. Un PNL singur o să fie periculos pentru capacitatea României de a face reforme. Intrăm în aceeași logică în care a fost și PSD ani de zile: „ciocul mic, suntem noi la putere, facem ce vrem”, a declarat Dan Barna la Gândul LIVE.

Potrivit lui Barna, acesta este motivul pentru care e important ca USR-PLUS să se afle în viitorul guvern.

„Altfel, nu o să facem decât să schimbăm un partid vechi cu unul nou, cu alte apucături. În realitate ambele partide reprezintă ceea ce a ținut pe loc România de 30 de ani. Vin din aceeași dezvoltare post-FSN a politicii românești”,  a mai spus Dan Barna.

Conform liderului USR, PSD și PNL fac „un blat organic”, colaborează perfect ca să scoată alianța USR-PLUS din joc.

Președintele USR, Dan Barna, invitat special la Gândul LIVE: E foarte important ca alianța USR PLUS să fie prezentă în următorul guvern / Anticipatele, un „desert” binemeritat 

Inchide