Dan Barna: ”Nu am negociat nimic cu AUR. Este un vot de conjunctură pe un subiect important”

Dan Barna: ”Nu am negociat nimic cu AUR. Este un vot de conjunctură pe un subiect important”
Co-președintele USR PLUS, Dan Barna
Publicat: 02/09/2021, 22:04

Vicepremierul Dan Barna a declarat, joi seara, că nu este vorba despre nicio colaborare cu AUR. „Când vorbim de o moţiune de cenzură pentru un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important”.

„Nu am negociat nimic (cu AUR – n.r.). Avem o moţiune de cenzură pregătită, pe care am deschis-o tuturor parlamentarilor. Au avut loc discuţii. Cei de la AUR au spus că vor susţine moţiune. Este o miză importată ca această coaliţie să poată merge mai departe cu un nou premier. (…) Avem această moţiune pregătită. Vom avea o şedinţă a coaliţiei mâine (vineri – n.r.) vom încerca calea elegantă, calea firească şi vom spune că o demisie de onoare a premierului Florin Cîţu ar putea să rezolve mult mai simplu această situaţie”, a spus la Digi24 Dan Barna.

Copreşedintele USR PLUS susţine că nu este nicio colaborare cu AUR.

„În Parlament pe unele teme partide cu agende fundamental diferite pot să coincidă. Când vorbim de o moţiune de cenzură în care un guvern care nu mai are sprijin este un vot de conjunctură pe un subiect important”, explică Barna.

Deputatul USR PLUS Ionuţ Moşteanu a anunţat că reprezentanţii formaţiunii au discutat cu AUR şi că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase