• Publicat:
  • Actualizat:
Politică

De ce l-a votat Ponta pe Antonescu la prezidențiale în 2009

De ce l-a votat Ponta pe Antonescu la prezidențiale în 2009
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că în 2009 l-a considerat pe Crin Antonescu, pentru primul tur al prezidențialelor, schimbarea de care avea nevoie România, iar despre Mircea Geoană, al cărui șef de campanie era în acel an, președintele PSD a spus: "L-am votat în turul 2".

Întrebat despre faptul că a votat, din 1990 încoace, mai mult candidați de dreapta, Ponta a răspuns: „Asta cu dreapta, hai sa fim serioși. La prezidențiale oamenii votează în primul rând candidatul”.

Întrebat de ce nu l-a votat pe Geoană în primul tur, fiind șef de campanie al acestuia, Ponta a răspuns: „L-am și votat în turul 2, dar în turul 1 l-am votat pe Crin Antonescu, am considerat că e schimbarea de care avea nevoie România”.

Ponta, fost șef de campanie al lui Mircea Geoană, a declarat, joi, că mulți dintre cei cu care a votat la prezidențiale din ’90 până acum nu au câștigat, dar important este mersul la vot, el afirmând că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, apoi cu Mircea Geoană.

Premierul Ponta, șef de campanie al lui Geonă în 2009, a făcut declarația la evenimentul în care Tineretul Social Democrat premiază câștigătorii concursului Olimpiada de Comunicare Politică.

El a spus că în 1990 a votat la prezidențiale cu Ion Rațiu, care nu a câștigat, în 1992 cu Emil Constantinescu – nu a câștigat, în 1996 tot cu Constantinescu – câștigător, în 2000 cu Mugur Isărescu – nu a câștigat, în 2004 cu Adrian Năstase – nu a câștigat.

Ponta a spus că în 2009 a votat în primul tur cu Crin Antonescu, iar în al doilea cu Mircea Geoană, ambii pierzând.

„S-ar putea ca de data asta să iasă cel pe care îl votez eu”, a spus Ponta, subliind însă că participarea la vot este cel mai important lucru.

Inchide