Decizie BEC: În trei localități din țară se vor organiza noi alegeri, după ce pe 27 septembrie candidații au obținut voturi egale

Redactor:
Ana Matei
Decizie BEC: În trei localități din țară se vor organiza noi alegeri, după ce pe 27 septembrie candidații au obținut voturi egale
Conform actelor normative în vigoare, alegerile parlamentare vor avea loc în 6 decembrie în țară și în 5 și 6 decembrie, în străinătate

În trei localități din România, se vor orgniza ale alegeri locale,după ce pe 27 septembrie candidații au ieșit în situație de balotaj. Localitățile vizate se află în județele Bistriţa-Năsăud, Timiş şi Teleorman.

Potrivit Biroului Electoral Central, un nou tur de alegeri locale se vor organiza în comuna Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, comuna Orţişoara din judeţul Timiş şi comuna Balaci din judeţul Teleorman, în urma unei situații de balotaj. Așadar, noile alegeri sunt programate pentru data de 11 octombrie.

Candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj vor fi înscrişi pe buletinele de vot la alegerile din 11 octombrie în ordinea alfabetică a numelor acestora, precizează BEC.

Tot pe 11 octombrie, vor avea loc alte alegeri și la Moldova Nouă

La aceeași dată vor avea loc și alegeri pentru primăria Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Alegerile precedente au fost anulate aici, după ce BEC a constatat nulitatea candidaturii lui Adrian Torma, din partea alianţei electorale PSD – Pro România.

La Moldova Nouă, candidaţii vor fi înscrişi pe buletinele de vot în ordinea utilizată și la alegerile din data de 27 septembrie.

Candidatura din partea PSD a lui Adrian Constantin Torma, care a fost votat de 48,42% dintre cei care s-au prezentat la urne, este nulă, pentru că Biroul Electoral de circumscripţie Moldova Nouă i-a admis candidatura din partea PSD-Pro România.

Decizia BEC a venit dublată de faptul că Tribunalul Caraş Severin i-a respins acestuia candidatura pentru că nu avea semnătura liderilor locali din cele două partide, așa cum impune legea.

„Biroul Electoral Central constată că domnul Torma Adrian Constantin a candidat pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă cu toate că, prin hotărâre judecătorească definitivă, pronunţată în temeiul art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi care beneficiază de autoritate de lucru judecat, candidatura sa fusese în mod definitiv respinsă pentru neîndeplinirea în mod cumulativ a condiţiilor legale (…) O atare participare a Alianţei Electorale PSD-Pro România în competiţia electorală a fost posibilă ca urmare a faptului că acest competitor electoral a insistat şi a obţinut admiterea candidaturii domnului Torma Adrian Constantin pentru funcţia de primar al oraşului Moldova Nouă la alegerile locale din anul 2020 după pronunţarea hotărârii judecătoreşti definitive şi cu ignorarea efectelor acesteia, cu încălcarea vădită a prevederilor art. 54 din Legea nr. 115/2015 şi fără îndeplinirea condiţiilor legale pentru a putea candida până la data de 18.08.2020, când s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor”, se arată în decizia de anulare a scrutinului, emisă de BEC.

 

ŞOC total la CFR Cluj. Dan Petrescu începe cursa pentru supremaţie şi aduce alţi doi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă acum cu Dincă. Este strigător la cer. Părinții fetelor ucise...
Mărturiile unui spion: Nu este ce se vede la televizor. La televizor îl vedem pe...
Orașul cu nume „cancerigen” și-a ales un nou nume. Investitorii și turiștii fugeau de el
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Cântăreață din România, mesaj sfâșâietor de pe patul de spital: “Rugați-vă cu mine”
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
S-a aflat cel mai ascuns secret al lui Ceaușescu. Strategia lui avea să aducă sfârșitul....
De ce s-a căsătorit Nicu Ceaușescu cu Elena lui Briceag, de fapt. Secretul dictatorului s-a...
Când sunt Moşii de toamnă 2020 şi ce se dă de pomană în Sâmbăta Morţilor
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ţara europeană care intră din nou în blocaj total din cauza pandemiei. Autorităţile au hotărât...
Inchide