DEPUTAT ÎN GREVA FOAMEI. Mircia Giurgiu este nemulțumit de vânzarea sediilor Companiei Coresi

DEPUTAT ÎN GREVA FOAMEI.  Mircia Giurgiu este nemulțumit de vânzarea sediilor Companiei Coresi
Publicat: 06/11/2012, 12:55
Actualizat: 25/03/2019, 22:23

Deputatul PSD Mircia Giurgiu a intrat în greva foamei, marți, în fața Prefecturii Cluj, în semn de protest față de decizia de vânzare a mai multor sedii ale sucursalelor Companiei Naționale a Imprimeriilor (CNI) Coresi, acțiune care duce la pierderea a patru sute de locuri de muncă.

Deputatul Mircia Giurgiu a declarat, marți, în fața Prefecturii Cluj, că nu va mânca și nu va bea nimic până când situația de la CNI Coresi nu va fi reanalizată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am intrat, marți, în greva foamei, pentru a atrage atenția asupra a ceea ce s-a întâmplat, luni, în ședința Consiliului de Administrație al CNI Coresi, unde s-a aprobat vânzarea sediilor sucursalelor din mai multe orașe, ceea ce va duce la distrugerea companiei. Nu este vorba de privatizare, ci doar de vânzarea sediilor, iar consecința este că peste patru sute de salariați din aceste sucursale își pierd locurile de muncă, iar utilajele vor fi vândute la fier vechi. Este o măsură antisocială cu care nu sunt de acord. Sper ca problemele să se rezolve cât mai repede, situația să fie reanalizată, pentru a nu sta în greva foamei o perioadă mai îndelungată. În această perioadă de greva foamei nu voi bea și nu voi bea nimic și voi veni zilnic în fața Prefecturii Cluj până problemele se vor rezolva”, a spus Giurgiu.

Acesta a afirmat că, în calitate de deputat, a adresat o întrebare primului-ministru Victor Ponta, prin care a solicitat să fie analizată activitatea directorului general interimar al CNI Coresi SA, Ilie Bogdan Marius, numit în funcție în urmă cu două luni.

„Premierul a fost sesizat cu privire la comportamentul abuziv al noului director general interimar, Ilie Bogdan Marius, față de salariați și liderii de sindicat, fiind preocupat numai de găsirea soluțiilor legale pentru vânzarea sucursalelor din Cluj, Craiova, Oradea, dar și a sediului central din București – Casa Presei Libere. Niciun moment nu s-a interesat de aducerea de noi comenzi și de dezvoltarea activității pentru bunul mers al companiei. Dimpotrivă, a dispus reducerea numărului de salariați de la sediul central și de la sucursale și a angajat 12 persoane cu un salariu de 5.600 lei fiecare”, a declarat deputatul PSD.

Alături de Mircia Giurgiu au fost prezenți, marți, în fața Prefecturii Cluj și patru membri de sindicat de la Imprimeriile Ardealul Cluj-Napoca, având asupra lor pancarte cu inscripțiile „Greva foamei” și „Păstrarea locurilor de muncă”.

Aceștia s-au declarat solidari cu acțiunea deputatului și au spus că, dacă problemele de la CNI Coresi nu se rezolvă, vor intra și ei în greva foamei.

Potrivit deputatului Giurgiu, Consiliul de Administrație al CNI Coresi a decis, luni, vânzarea sediilor sucursalelor din Cluj, Oradea și Craiova, dar și ale Casei Presei Libere.

CNI Coresi SA funcționează în baza HG nr. 96/1999, fiind o societate comercială pe acțiuni aflată sub autoritatea Ministerului Culturii.

Activitatea companiei se desfășoară exclusiv din venituri proprii, obținute fie din activitatea de producție, fie din închirierea spațiilor libere și/sau din credite bancare, fără subvenții ori alte fonduri bugetare.

Domeniile de activitate ale CNI Coresi SA sunt constituite de activități de tipărire, fabricarea hârtiei și cartonului ondulat și a ambalajelor din hârtie și carton, tipărirea ziarelor, servicii pregătitoare pentru pretipărire, legătorie și servicii conexe, activități de editare a cărților, ghidurilor.

Compania are sediul central în București și are trei sucursale: Imprimeria de Vest Oradea, Imprimeria Ardealul Cluj și Imprimeria Oltenia Craiova.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete