Deputații fac zid în jurul „BARONULUI PUILOR”. Cererea de arestare a lui Florin Popescu a fost RESPINSĂ. „Am cerut și sprijin divin, evident, și văd că m-a ajutat”

Publicat: 27/05/2014, 17:13
Actualizat: 19/05/2015, 18:07

Deputații au respins cererea DNA privind arestarea preventivă a deputatului Florin Popescu – ex PMP, împotriva solicitării procurorilor pronunțându-se prin vot secret 224 de aleși. În așteptrarea votului, Popescu a stat în banca sa și s-a închinat, ulterior susținând că acest lucru i-a folosit. „Am cerut și sprijin divin, evident, și văd că m-a ajutat. Îi mulțumesc”, a spus el.

În timp ce colegii săi votau, Florin Popescu s-a închinat. Întrebat după ședință dacă i-a fost teamă de a cerut ajutor divin, Popescu a răspuns: „Oricine trece prin astfel de lucruri normal că are emoții, iar la noi în familie este o tradiție veche creștinească. Am cerut și sprijin Divin evident și văd că m-a ajutat, îi mulțumesc”.

Înainte să iasă din sala de ședință, Elena Udrea s-a dus în ultima bancă din Camera Deputaților unde stătea singur Florin Popescu. El i-a pupat mâna, iar Elena Udrea l-a pupat pe obraz, după care a ieșit din sala de ședință.

În apărarea sa, Florin Popescu susținea în luna aprilie că este nevinovat și că nu a „mâncat nici măcar o aripă din pui”. Popescu s-a autosuspendat din PMP înaintea campaniei pentru europarlamentare. Potrivit referatului pe baza căruia procurorii DNA cer Parlamentului aviz pentru arestarea lui Florin Popescu, deputat PMP și și fost șef al Consiliului Județean Dâmbovița, acesta ar fi dat mită electorală 60.000 de pui grill. Anchetatorii susțin că au dovedit faptul că Popescu a cerut reprezentaților unei societăți comerciale peste 70 de tone de carne de pui „pe care a folosit-o în scop electoral, distribuind-o cetățenilor din județul Dîmbovița pentru a-i determina să-l voteze”

Aleșii au amânat discutarea acestui caz în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, ședința în care se cerea arestarea preventivă a lui Florin Popescu fiind suspendată de mai multe ori din lipsă de cvorum.

DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, pentru folosirea influenței ori autorității în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. „Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influența și autoritatea decurgând din funcția de președinte al organizației județene Dâmbovița a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăți comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetățenilor din județul Dâmbovița, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, a arătat DNA în cerere.

Deputații din Comisia juridică au respins, în 28 aprilie, cererea în cazul deputatului Popescu, fost membru PDL, care a trecut la PMP, de unde s-a autosuspendat după ce a fost declanșată acțiunea judiciară împotriva lui. Au fost înregistrate 15 voturi „împotrivă”, 7 voturi „pentru” și o abținere. Popescu a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea privind arestarea sa preventivă, că nu a mâncat nici măcar o aripă de pui și că acuzațiile se referă la trafic de influență, și nu la luare de mită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep e fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?