Deputatul pesedist Ioan Adam: „Exclus ca Ponta să o propună pe Kovesi la DNA!”

Deputatul pesedist Ioan Adam: „Exclus ca Ponta să o propună pe Kovesi la DNA!
Publicat: 29/03/2013, 21:17
Actualizat: 28/07/2014, 16:58

Avocatul Ioan Adam, deputat PSD de Brașov și membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaților, a declarat astăzi, într-o conferință de presă că, din punctul său de vedere, este „exclus” ca premierul Ponta să o propună pe Laura Codruța Kovesi la conducerea DNA.

„Dacă vreți opinia mea personală, nu-i acord acestei variante nicio șansă, nu cred în asta. Este posibil ca premierul, după întâlnirea de marți cu secția de procurori a CSM-ului, să continue demersurile pe care i le conferă statutul de interimar la Justiție și, mai repede decât vă imaginați, să se oprească asupra a două nume. Dar eu exclud ca să fie doamna Kovesi la DNA”, a declarat deputatul.

Acesta a precizat că, în primul rând, „Kovesi a plecat la Bruxelles, are un statut acolo”.

„Pe de altă parte, e imposibil constituțional ca premierul să se ducă să-i ceară acordul președintelui pentru numire, nu, nu va fi așa, deși este clar și știm cu toții că Băsescu l-a dorit pe Morar să facă rocada cu Kovesi, ca să continue acea suspiciune îngrozitoare de obediență a Parchetului. Deci, din punctul meu de vedere personal, exclus ca Ponta să să o propună pe Kovesi la DNA. Iar dacă o va face totuși, ne vom asuma un mare risc de a pierde mult și în fața membrilor noștri de partid, și în fața electoratului care ne-a votat, după ce în timpul campaniei electorale am înfierat obediența lui Kovesi și Morar”, a mai explicat Adam.

„Morar n-a scris în viața lui un articol la o revistă și n-are nici o legătură cu chestiunile care țin de moralitate!”

Parlamentarul pesedist a comentat și numirea lui Daniel Morar ca judecător la Curtea Constituțională: „Deși s-ar putea supăra colegii mei din USL, trebuie să spun clar că, din punct de vedere juridic, dl. Morar e perfect acoperit, nu e în niciun fel de incompatibilitate și-și poate continua parcursul ca procuror general adjunct până în ziua în care depune jurământul și se publică în Monitorul Oficial”.

Cu toate acestea, a subliniat deputatul, „niciodată n-o să se poată compara Morar, din punct de vedere profesional și științific, cu Valer Dorneanu și Mona Pivniceru, profesori universitari și juriști reputați, cu scrieri foarte importante și valoroase în doctrina dreptului. Din punctul ăsta de vedere e foarte clar că la dl. Morar experiența ca doctrinar lipsește total, nu cred că a scris în viața lui un articol la o revistă. Și nu are nicio legătură nici cu chestiunile care țin de moralitate, spre deosebire de d-na Pivniceru și dl. Dorneanu, care și-au dat demisia din funcțiile de ministru al Justiției, respectiv adjunct al Avocatului Poporului, imediat după numirea la Curtea Constituțională, tocmai din considerente de moralitate, ca să evite orice suspiciune de incompatibilitate”.

Secretarul de stat Ovidiu Puțura – „peste 50% viitorul ministru al Justiției!”

La finalul conferinței de presă, deputatul Ioan Adam a făcut și o dezvăluire cu privire la persoana viitorului ministru al Justiței: secretarul de stat Ovidiu Puțura, „care are la ora actuală peste 50% șanse să-i ia locul doamnei Pivniceru”.

„E posibil să se desemneze, mai repede decât s-ar crede, și un ministru al Justiției în locul doamnei Pivniceru, se discută foarte serios despre posibilitarea de a deveni ministru al Justiției secretarul de stat Puțura, nu mai știu exact și mai cum (Ovidiu Puțura, n. red.), a fost judecător la Bistrița, la tribunal, are vreo 40 și ceva de ani, e un băiat foarte deștept, a lucrat și ca director în minister inițial, în 2009, cred, și a fost apoi promovat secretar de stat. Tendința în interiorul USL-ului este de a încerca să promovăm acolo un tehnocrat, un om fără partid la acest minister și de aceea probabil că toate converg spre acest Puțura, care a demonstrat în decursul timpului a fi un bun profesionist și un om integru. Sigur, postul este al liberalilor și primii care vor trebui să fie de acord sunt liberalii, dar din ce știm noi la ora actuală, discuțiile sunt destul de avansate pe acest nume, pentru că Norica Niculai, sau Neculai, sau Nicolai, cum ziceți dumneavoastră, și cu ălălalt, Tudor Chiuariu, nu doresc să ajungă în această funcție. Nu pot să dau certitudini, dar în acest moment pot spune că este acceptat de liberali în proporție de peste 50% ca viitorul ministru al Justiției”, a explicat deputatul Adam.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Marea Britanie îşi întăreşte legislaţia împotriva pornografiei deepfake
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Capii lumii interlope, la priveghiul lui Costel Corduneanu. Hotelurile din Iași nu mai au camere
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU