Deputatul PNL Ovidiu Raețchi, la Gândul LIVE, despre șansele lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei după „franjurarea” dreptei: „România e pregătită să facă un pas înainte pe calea destinului său european”

Publicat: 20/08/2020, 13:34
Actualizat: 20/08/2020, 16:50

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a explicat joi, la Gândul LIVE, ce șanse are Nicușor Dan la Primăria Capitalei, candidat independent susținut de PNL și USR-Plus, în contextul „franjurării” dreptei.

E cunoscut faptul că fostul președinte Traian Băsescu și-a anunțat și el candidatura la Primăria Capitalei, din partea PMP, după ce partidul a fost exclus dintr-o eventuală alianță de dreapta.

„Urmăream, ieri, un schimb de replici între Cristian Tudor Popescu și Nicușor Dan, despre ecuații matematice… si mă gândeam, totuși… ce prezență tonică, ce nivel al dialogului, după ani de zile în care Bucureștiul a vorbit despre sârme și concerte… Lucrul ăsta se va vedea! Eu cred ca România e pregătită să facă un pas înainte pe calea civilizației și a destinului său european, iar Nicușor Dan, cu tipul ăstă de seriozitate, de fugă de tot ce înseamnă kitsch si spectacol inutil, este garanția mersului nostru înainte în direcția europeană și nu am niciun   dubiu ca va fi câștigator si chiar cu un scor mai mult decat lejer”, a declarat Ovidiu Raețchi.

Emma Zeicescu, gazda emisiunii, l-a întrebat pe interlocutorul său ce arată sondajele din ultima perioadă, în legătură cu rezultatele preconizate pentru candidatul pe care îl susțin.

„Sondajele noastre, în momentul de față, îi dau lui Nicușor Dan un avans de circa 6-8 procente față de Gabriela Firea, dar sunt convins că această cifră va crește în campanie, pentru că dreapta va reuși să își mobilizeze electoratul, a afirmat Raețchi.

Cât despre traseismul politic…

„Sper că, după ce ne vom vindeca de acea Ordonanță Dragnea, care a plimbat deliberat primari dintr-o parte în alta, să ajungem la normalitate și să începi cariera de primar într-un partid și să o continui tot acolo, mai ales dacă ești iubit de oameni!”, a spus deputatul PNL la Gândul LIVE.

GÂNDUL LIVE. Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Oamenii sunt reticenți să se prezinte la vot

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, invitat joi la GÂNDUL LIVE, a declarat că în ceea ce privește alegerile locale, oamenii sunt reticenți să se prezinte la vot, subliniind că se așteaptă la o prezență mult mai scăzută decât cea de la alegerile europarlamentare.

„În special cei în vârstă sunt reticenți. Noi la sectorul 1 vom lua toate măsurile care se impun. Din punctul ăsta de vedere, eu zic că vom tinde către 100%. Nu îmi pun problema că noi nu putem. Însă oamenii sunt reticenți. Cred că putem avea undeva peste 40% prezență, însă nu vor fi atât de mulți cum au venit la alegerile europarlamentare”, a spus edilul Sectorului 1.

CTP face „radiografia” candidaților la alegerile locale: „Este Balul Vampirilor. Oameni expirați în domeniile lor… Cum poți să te expui unui asemenea ridicol?”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit, miercuri dimineață, la Digi 24, despre lupta pentru Primăria Capitalei, dusă de candidați pe alocuri exotici. Trei candidați au șanse mari în această cursă: Nicușor Dan, Gabriela Firea și Traian Băsescu.

CTP prognozează că Băsescu va lua voturi de la Dan și Tăriceanu va trage voturi de la Firea. Despre echipa propusă de PSD la Consiliul General, ei bine, CTP o numește „Balul Vampirilor”, în stilul său caracteristic.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine