Deși ar tăia scutirile de impozite ale IT-iștilor, premierul Ludovic Orban invită Google să-și deschidă o reprezentanță în România

Deși ar tăia scutirile de impozite ale IT-iștilor, premierul Ludovic Orban invită Google să-și deschidă o reprezentanță în România
Publicat: 15/02/2020, 21:41

Premierul Ludovic Orban invită Google să-și deschidă o reprezentanță în România. Asta deși Orban s-a declarat de mai multe ori împotriva scutirilor de impozite de care beneficiază sectorul IT. În fața oficialilor Google însă, Orban s-a lăudat cu mediul de afaceri prietenos din România. 

Ludovic Orban a discutat cu vice-președintele pentru afaceri globale al companiei Google, Kent Walker, premierul adresându-i lui Walker invitația de a lua în considerare stabilirea unei prezențe a companiei în țara noastră, anunță un comunicat al Guvernului României.

Cu ocazia participării la Conferința de Securitate de la Munchen, premierul Ludovic Orban a avut o serie de întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri, după cum urmează:

Astfel, vineri, Ludovic Orban a participat la o întrevedere cu reprezentanții reuniți ai Forumurilor Româno-German și Germano-Român – prima reuniune comună a celor două formate de cooperare.

La reuniunea cu caracter informal au participat președintele Forumului Româno-German, prof. dr. Andrei Pleșu, și președintele Forumului Germano-Român, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul federal german, Gunther Krichbaum, Bernd Fabritius, comisar guvernamental german pentru minoritāti nationale, alături de alți membri marcanți ai executivului și legislativului, mediului de afaceri și societății civile din cele două țări.

Tot vineri, șeful Executivului român s-a întâlnit cu Kent Walker, vice-președinte pentru afaceri globale al companiei Google, prilej cu care a prezentat interlocutorului avantajele mediului investițional și de afaceri din România, precum și măsurile în acest sens adoptate de guvernul pe care îl conduce, se menționează în comunicatul de presă.

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit cu reprezentanți ai conducerii Comitetului economiei germane pentru relațiile cu Estul (Ostausschuss der deutschen Wirtschaft), asociație a firmelor germane care reprezintă interesele acestora în țări din Europa Centrală, de Sud-Est, Caucazul de Sud și Asia Centrală.

Premierul român a exprimat interes pentru consolidarea și extinderea cooperării economice bilaterale, Germania fiind primul partener comercial al României, cu care se derulează peste o cincime din volumul comerțului exterior, și al treilea investitor în economia românească.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a adresat aprecieri față de prezența a peste 23.000 de companii germane în România, care au creat peste 300.000 de locuri de muncă, și a prezentat avantajele României ca destinație a investițiilor germane, precum și măsurile de îmbunătățire a cadrului legislativ și financiar, în scopul atragerii de investiții germane de calitate, pe termen lung. A fost convenită, de asemenea, realizarea, în perioada următoare, a unor evenimente de promovare economică în cele două țări”, conform sursei citate.

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, de asemenea, o întrevedere cu Generalul James Jones, președinte onorific al reputatului think-tank american Atlantic Council și, totodată, președinte al Jones Group International. Discuția s-a concentrat asupra modalităților de consolidare și stimulare în continuare a prezenței investiționale în țara noastră a companiilor americane. Prim-ministrul Orban a salutat, în context, anunțul făcut în cursul dimineții zilei de 15 februarie de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, referitor la decizia administrației americane de finanțare, cu 1 miliard de dolari, a unor proiecte energetice promovate în cadrul Inițiativei celor Trei Mări.

Forumul Germano-Român, înființat în 1999 la Berlin, constituie o platformă publică pentru sprijinirea relațiilor bilaterale, reunind numeroase asociații și organizații în centrul activității cărora se află cooperarea germano-română. În noiembrie 2018, a fost ales în funcția de președinte al Forumului Germano-Român parlamentarul Gunther Krichbaum, președintele comisiei de afaceri europene din Bundestag.

Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German, înființat în anul 2015, se constituie într-o platformă pentru schimburile româno-germane la nivel cultural, social, economic şi științific, al cărei obiectiv este să ajute la consolidarea eforturilor de promovare şi dezvoltare a relațiilor bilaterale. Președintele Forumului Româno-German este Prof. Dr. Andrei Pleșu. În contextul celebrării Centenarului României, Ministerul Afacerilor Externe român a organizat, la 24 septembrie 2018, împreună cu Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German, dezbaterea 100 ani – România modernă și rolul minorităților. Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar.

Ostausschuss der deutschen Wirtschaft este o asociație a firmelor germane care reprezintă interesele acestora în 29 de țări din Europa centrală, de sud-est, Caucazul de sud și Asia Centrală.

Asociația sprijină proiectele membrilor, facilitează contacte și intrarea pe piață în țările de destinație. Asociația cooperează cu guvernul federal german, cu guvernele celor 29 de state și Comisia Europeană.

Ostausschuss este sprijinită si sponsorizată, de asemenea, de șase asociații ale mediului de afaceri german și are 350 de membri (IMM-uri și firme cotate la DAX). Asociația informează membrii cu privire la evoluțiile de pe piețele economice, organizează conferințe de specialitate, vizite pentru delegații și pune la dispoziție publicații.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață