Din Turcia, Victor Ponta reclamă, la România TV, „DICTATURA” din România, după ce procurorii i-au interzis lui Sebastian Ghiță accesul în Parlament

Redactor:
Sorina Ionașc
Din Turcia, Victor Ponta reclamă, la România TV, „DICTATURA” din România, după ce procurorii i-au interzis lui Sebastian Ghiță accesul în Parlament
Premierul Victor Ponta i-a luat apărarea lui Sebastian Ghiță, căruia procurorii DNA i-au interzis accesul în Parlament, spunând că "este un precedent destul de grav" și că doar "în dictaturi" se întâmplă astfel de lucruri.

După ce procurorii DNA i-au interzis lui Sebastian Ghiță să-și exercitate calitatea de deputat și să părăsească orașul Ploiești, premieurl Victor Ponta a criticat aspru măsura dispusă. 

„Este că nu am auzit niciodată în istoria unei democrații ca unui membru al parlamentului să îi fie interzis de către un procuror să se ducă la Parlament. Cred că e un precedent extrem de grav, nu am auzit niciodată de așa ceva în nicio țară democratică, se mai întâmplă în dictaturi. Nu cunosc care e baza constituțională în care unui parlamentar, nu vorbesc de o decizie definitivă și irevocabilă a unui judecător, vorbesc de decizia unui procuror de a interzice dreptul de a fi parlamentar. Este ceva care mie mi se pare fundamantel împotriva regulilor democratice”, a declarat Victor Ponta, într-o intervenție telefonică la RTV.

În plus, premierul a pus starea democrației din România sub semnul întrebării.

„Sunt convins , nu știu dacă mai e România o țară democratică, o decizie a unui procuror poate să fie schimbată de un judecător. Vorbesc de un principiu ca un parlamentar nu poate să se ducă la Parlament, e ceva care nu are legătură cu democrația și nu am auzit niciodată în nicio țară europeană sau America, modele de democrație”, a completat prim-ministrul.

Întrebat când se va întoarce în țară, luând în considerare noile scandaluri pe plan politic, Victor Ponta a lăsat de înțeles că ar putea reveni chiar săptămâna viitoare.

„La ce mi-au spus doctorii, urmează să stau 28 de zile. Dar dacă nu apare nimic la evoluția mea, voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare am fizioterapie și după aceea vin acasă”, a precizat Ponta.

Inchide