VIDEO | Dîncu: Coaliția nu se rupe. Nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta

Publicat: 07/01/2022, 22:33
Actualizat: 07/01/2022, 23:22

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat, vineri, la Digi24, că relațiile din coaliția de guvernare sunt neașteptat de bune. De asemenea el susține că această coaliție nu se va rupe în următorii ani, ba chiar există posibilitatea ca la alegerile din 2024 PSD și PNL să candideze împreună.

„Nu am văzut în Guvern nicio asperitate și nici un fel de diferență, partajare pe baza apartenenței politice a minștrilor, pentru proiecte. Lucrăm împreună, miniștrii liberali și miniștrii de la PSD și UDMR, de asemenea nu am avut niciodată vreun conflict. Premierul colaborează cu noi în mod egal, indiferent de partidul din care facem parte”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul susține că cele două forțe politice din coaliție trebuie să coopereze pentru îmbogățirea programul de guvernare, iar dacă există disesiuni pe anumite subiecte, acestea să fie dezbătute pentru găsirea celor mai bune soluții.

„Noi nu putem să facem o disoluție a celor două partide într-un program de guvernare, ci invers – trebuie să îmbogățim programul de guvernare prin programele noastre de partid.

Așa am făcut și când am negociat programul de guvernare, și cred că este un program bun, am reușit un echilibru. Până la urmă, există și o altă posibilitate de conflict viitor, sau de contradicții viitoare. Faptul că în teritoriu nu au început dezbaterile, este pentru că noi nu am impus să se facă alianțe acolo. În teritoriu urmează să se înțeleagă PSD cu PNL și cu UDMR. Acolo vor apărea din nou dezbateri, cu siguranță”, a afirmat Dîncu.

„Nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta”

Dîncu consideră că în acest moment nu mai există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta și aplaudă deschiderea celor de la PNL în aprobarea măsurilor negociate în cadrul coaliției de guvernare.

„Nu există mari diferențe ideologice în momentul acesta între stânga și dreapta, pentru că trăim într-o dinamică socială total diferită. De exemplu, când a fost vorba de investiții, de procentul de investiții din PIB, liberalii au venit cu un procent mai mic, și împreună am stabilit să dăm un procent mai mare. Și atunci au fost și ei mulțumiți că a fost un sprijin al nostru pentru această dimensiune de brand a PNL. Cei care au fost prezenți și care știu, își aduc aminte că nu am vorbit de 7% de la început. La 7% am ajuns după ce am discutat împreună, și noi (PSD – n.red.) am propus chiar să mărim procentul. Și atunci am venit cu acest lucru

Și în zona socială, m-am așteptat, atunci când am început discuțiile cu domnul Cîțu – nu-l cunoșteam foarte bine -, am crezut că la zona socială vom avea probleme cu unii indicatori… Am văzut că liberalii au reacționat destul de corect la indicatorii sociali pe care i-am cerut noi, legat de creșterea procentului de pensii, sau de acele sume de bani pe care le-am folosit pentru a ajuta populația ca să treacă această iarnă”, a mai afirmat el.

„Dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună”

„Am găsit, deci, o destul de bună colaborare. Ceea ce ne lipsește încă, și cu siguranță că o s-o câștigăm în timp dacă și colegii liberali vor merge la asta, noi nu avem în România o cultură a colaborării. Nu se rupe coaliția nici anul acesta și nici anul viitor.

Ține de parcursul pe care îl vom face în acești 2, 3 ani până la alegeri, dacă vom reuși să câștigăm în cultura colaborării, atunci s-ar putea să candidăm împreună, dar deocamdată – și așa este bine – ne păstrăm fiecare identitatea noastră”, a declarat ministrul Apărării, la Digi24.

Răsturnare de situaţie! Uluitor: ce le spune ministrul australian, care "l-a executat" pe Novak Djokovic,...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Laurențiu Reghecampf, reacție devastatoare după ce iubita lui a fost atacată mârșav! Mesaj dur pentru...
Dieta anti-depresie. Alimente care stimulează producția naturală de serotonină
Efectele dramatice ale expulzării lui Novak Djokovic asupra turneului de la Australian Open!
Reacţia lui Djokovic după ce a aflat că va fi expulzat din Australia: „Sunt extrem...
DUSTER-UL care lasă pe toată lumea cu gura căscată!
BANCUL ZILEI | Bărbat sedus în lift de o tipă voluptoasă: “Fă-mă să mă simt...
George Simion a luat cu asalt primăria din Timișoara: „Fritz, parașutat din Germania, ocupă ilegal...
BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit din cauza Anei Baniciu?! Când s-a întâmplat și...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
PERCHEZIȚII! INDIVID PRINS în FLAGRANT punând în circulație EURO FALȘI. VIDEO
Ţara devenită paradis pentru pensionare. O „mamaie” a avut 15 iubiţi tineri în 7 ani:...
Anunț ȘOC: Cine i-a ucis, de fapt, pe cei doi studenți de la Iași? Răsturnare...
SE DAU BANI! Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc. Decizia luată de Guvern
Breaking News! Apelul 112 al polițistului care a lovit două fetițe
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...