Discuții despre un Congres extraordinar al PSD, după alegeri. Unii vor suspendarea lui Fifor din funcția de secretar general

Redactor:
Teodor Bobei
Discuții despre un Congres extraordinar al PSD, după alegeri. Unii vor suspendarea lui Fifor din funcția de secretar general
La întâlnirea social-democraților, vineri la Parlament, sunt discuții despre un Congres extraordinar, după prezidențiale, pentru schimbarea conducerii PSD, au declarat surse participante la întâlnire, pentru MEDIAFAX. Unii vor suspendarea lui Mihai Fifor din funcția de secretar general.

Înlăturarea lui Mihai Fifor este dorită de unii social-democrați, după ce a fost adoptat moțiunea de cenzură, joi, în Parlament, însă aceștia trebuie să se lămurească dacă poate fi realizată acțiunea conform statutului, au precizat sursele citate.

Întâlnirea de la Parlamentu din biroul președintelui Camerei Deputaților a început de dimineață și este în desfășurare.

La întrevedere participă mai mulți membrii ai PSD, printre care Florin Iordache, Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Paul Stănescu, Marcel Ciolacu, precum și lideri ai organizațiilor județene.

Victor Ponta a avut o întâlnire, joi seară, cu Marcel Ciolacu, Paul Stănescu și Sorin Grideanu, în contextul căderii Guvernului Dăncilă, principalul subiect de discuție fiind posibila preluare a PSD de către Ponta, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

Este prima întrevedere restrânsă, după retragerea încrederii Guvernului Dăncilă, prin adoptarea moțiunii de cenzură, joi, în Parlament.

Potrivit surselor citate, tema centrală abordată de cei patru a fost preluarea PSD de către Victor Ponta, acesta fiind un scenariu vehiculat în ultima perioadă în unele medii.

Moțiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Guvernului Dăncilă a fost adoptat, joi, în plenul reunit, cu 248 de voturi „pentru”, fiind retras astfel votul de încredere al Parlamentului pentru Guvern.

CEx al PSD va avea loc, vineri, la ora 18.30.

 

Inchide