Doctoratele lui Tobă și Pandele, analizate de o nouă comisie

Doctoratele lui Tobă și Pandele, analizate de o nouă comisie
Publicat: 07/09/2016, 14:39
Actualizat: 11/10/2016, 11:58

Doctoratele lui Petre Tobă și Florentin Pandele, cele despre care există suspiciuni că ar fi fost plagiate, vor reanalizate de o nouă comisie, a decis miercuri Consiliul General al CNATDCU.

„29 de voturi au fost împotriva celor două rapoarte, au fost de respingere a celor două rapoarte, două voturi au fost pentru acceptarea celor două rapoarte și restul au fost abțineri. Deci o primă concluzie a ședinței de astăzi a fost respingerea celor două rapoarte. Pentru ca lucrurile să fie mai clare și pentru a se putea elimina, pentru a avea o imagine încă mai clară pentru noi și pentru persoanele implicate , Consiliul General a votat, cu o singură abținere, ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie din personalități din exteriorul Consiliului General care să dea un verdict final”, a declarat vicepreședintele CNATDCU, Marius Andruh.

Noile comisii de specialitate vor fi numite cât se poate de repede, în aproximativ zece zile, iar membrii comisiei externe pot fi și din altă țară cu condiția să înțeleagă limba română, a precizat academicianul.

„Cele două rapoarte sunt incomplete, argumentele prezentate nu sunt concludente și din păcate există contradicții care generează confuzii periculoare pentru etica cercetării științifice. Unele concluzii pot să fie periculoase pentru buna funcționare a sistemului universitar”, a explicat Marius Andruh, vicepreședintele CNATDCU. Se va constitui, astfel, o nouă comisie, compusă din personalități și experți din afara Consiliului care să dea verdictul final.

La sfârștiul săptămânii trecute, Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit că ministrul demisionar al Afacerilor Interne, Petre Tobă, nu a plagiat, propunerea specialiștilor fiind de păstrarea a titlului de doctor, potrivit unui document obținut în exclusivitate de MEDIAFAX. Același verdict a dat Comisia și pentru Florentin Costel Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul primarului Capitalei, Gabriela Firea, constatând că nici acesta nu a copiat în lucrarea sa de doctorat.

„Teza de doctorat realizată de domnul Petre Tobă are valoare științifică incontestabilă, dovedită atât prin caracterul inovativ al soluțiilor identificate, care au fost valorificate și validate în practica structurilor specializate ale Poliției Române, cât și prin opiniile de specialitate exprimate de personalități recunoscute în mediul academis și de cercetare în domeniul științelor militare, de informații și securitate națională, care au făcut parte din Comisia de susținere a tezei de doctorat, respectiv, prof. univ. dr. Teodor Frunzeti, prof. univ. dr. Constantin Popescu, prof. univ. dr. Luca Iamandi și prof. univ. dr. Teodora Ștefan”, se mai arată în documentul obținut de MEDIAFAX.

Și referitor la Florentin Costel Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul primarului Capitalei, Gabriela Firea, Comisia de analiză din cadrul CNATDU a decis că acesta nu a plagiat în teza sa de doctorat și a propus menținerea titlului de doctor.

Documentul obținut de MEDIAFAX arată că, în ceea ce prevede titlul tezei de doctorat, „România și noile provocări generate de integrarea europeană”, comisia de lucru a constatat că „se circumscrie domeniului Științe Militare, Informații și Ordine Publică, întrucât în conținutul lucrării au fost identificate: aspecte care vizează securitatea României și modul în care aceasta este influențată de aderarea la Uniunea Europeană; aspecte de ordin general referitoare la consolidarea statutului de drept, identitatea europeană și cea Euro-Atlantică”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția