DOCUMENT | România va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO. Acestea valorează aproximativ 1 milion de dolari

DOCUMENT | România va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO. Acestea valorează aproximativ 1 milion de dolari
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 30/08/2022, 14:55
Actualizat: 30/08/2022, 15:02

România va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO. Aceste echipamente medicale sunt destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirii pacienților.

Echipamentele care vor ajunge în România au o valoare totală de aproximativ 1 milion de dolari.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat marți, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

Aceste echipamente medicale sunt destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienții care necesită oxigen.

Decizia de marți a CNSU vine în contextul în care „pandemia de COVID-19 continuă să afecteze populația la nivel mondial existând riscul apariției de noi variante ale virusului ce ar putea determina supraaglomerarea unităților sanitare și apariția unor forme severe de boală”.

Conform deciziei CNSU, aparatele vor intra în proprietatea privată a statului și se dau în administrarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în vederea constituirii ca stoc de urgență medicală.

„În cadrul transportului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență preia și transportă în Republica Moldova- Chișinău și asistența internațională furnizată acestei țări de către NATO prin proiectul PRTF B/07, constând în materiale sanitare – echipamente de protecție”, potrivit documentului citat

Nicolae Ciucă: „Mulțumesc partenerilor noștri pentru solidaritate și sprijin”

„Mulțumesc partenerilor noștri din Alianța Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate și sprijin, dovadă a relației strategice consolidate, orientată spre reziliență și protecție a comunităților în fața dezastrelor”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată Hotărârea nr. 38 din 30.08.2022, ca urmare a scrisorii Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre prin care informează reprezentantul României la NATO cu privire la faptul că Alianța Nord-Atlantică își exprimă disponibilitatea de a face o donație României.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Anexă La HCNSU Nr. 38 Din 30.08.2022

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase