DOSARUL OLTCHIM agită apele în USL. Liberalul Dan Radu Rușanu dă vina pe Florin Georgescu: A fost o neasumare politică a responsabilității de către ministrul de Finanțe

DOSARUL OLTCHIM agită apele în USL. Liberalul Dan Radu Rușanu dă vina pe Florin Georgescu: A fost o neasumare politică a responsabilității de către ministrul de Finanțe
Vicepreședintele PNL, Dan Radu Rușanu, a declarat pentru gândul că eșecul privatizării Oltchim ar fi putut fi evitat dacă ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, și-ar fi asumat responsabilitatea politică în urmă cu trei luni pentru acordarea unei garanții de stat pentru combinat în valoarea de 40 de milioane de euro.

Vicepreședintele PNL, Dan Radu Rușanu, a declarat, pentru gândul, că eșecul privatizării Oltchim ar fi putut fi evitat dacă ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, și-ar fi asumat responsabilitatea politică în urmă cu trei luni pentru acordarea unei garanții de stat pentru combinat în valoarea de 40 de milioane de euro.

„Greșeala este a Ministerului de Finanțe care a refuzat să dea o garanție a statului de 40 de milioane de euro, ceea ce ar fi asigurat continuarea activității pentru șase – șapte luni de zile, timp în care se putea pregăti o privatizare reală cu niște competitori interesați și potenți pentru această achiziție. A fost o neasumare politică a responsabilității de ministrul de Finanțe actual, care a refuzat tot timpul să dea acești bani”, a spus, pentru gândul, Dan Radu Rușanu.

Liberalul susține că o altă greșeală revine sindicatelor care au scos oamenii în stradă, speriind astfel potențialii investitori.

Rușanu a adăugat că ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, nu putea face mai mult în această situație.

„Ministrul Economiei, Daniel Chițoiu, nu putea gestiona altfel situația, poate doar că nu l-a convins pe ministrul de finanțe să dea acea garanție a statului pentru Oltchim”, a afirmat Rușanu.

Soluția propusă de vicepreședintele PNL este ca un investitor puternic să cumpere la pachet și Oltchim și Arpechim. El a explicat că cei de la OMV, care dețin Arpechim, au mărit prețul materiilor prime în 2008 cu 350%, ceea ce a dus ca Oltchim să sufere pierderi semnificative în anii următori.

Rușanu susține că greșelile Guvernului și ale sindicatelor au condus la situația ca toți cei care au participat la privatizare să nu aibă forța financiară necesară.

„Acționarul minoritar dorește să închidă Oltchim pentru că astfel și-ar elimina concurența pentru că au o unitate similară în Polonia. Vuza care nu cred că ar putea avea forța financiară, iar Dan Diaconescu a încercat o cacealma, participând la licitație și sperând să nu câștige. În clipa când a câștigat era disperat. Dan Diaconescu are acum un cartof fierbinte în mână”, a declarat Rușanu.

Potrivit acestuia, Dan Diaconescu va încerca în perioada următoare să găsească tot felul de tertipuri pentru a nu plăti suma licitată pentru Oltchim.

 

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
GENIAL! Cum scapi de condensul și umezeala din casă. Ce trebuie să faci zilnic
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Mihai Bendeac și-a dezvăluit fanteziile! Fanii au rămas uimiți de plăcerile actorului
Inchide