Dragnea: Plângerea penală a lui Orban e concepută la Cotroceni. Cum își demonstrează liderul PSD afirmațiile și reacția dură a șefului PNL. VIDEO

Dragnea: Plângerea penală a lui Orban e concepută la Cotroceni. Cum își demonstrează liderul PSD afirmațiile și reacția dură a șefului PNL. VIDEO
Publicat: 18/05/2018, 16:19
Actualizat: 26/03/2019, 01:10

UPDATE: Președintele PNL, Ludovic Orban, a explicat, vineri, la Constanța, că în plângerea penală împotriva premierului Viorica Dăncilă se referă la „fapte comise pe parcursul adoptării memorandumului”, iar liderul PSD minte când afrimă că textul a fost făcut la Cotroceni.

„O minciună gogonată, încearcă să se victimizeze, încearcă să-l responsabilizeze în mod fals pe președinte privitor la un demers care nu are nicio legătură cu președintele. Este un demers pe care eu l-am făcut, este adevărat că m-am consultat cu câțiva apropiați care au cunoștințe de drept, dar sunt colegi și prieteni de-ai mei și întreg documentul a fost elaborat împreună cu acești specialiști care îmi sunt apropiați și care ei sunt cei care de fapt mi-au deschis ochii, m-au făcut și m-au încurajat să întreprind acest demers”, a răspuns Ludovic Orban, liderul PNL.

„Am fost sunt și voi fi un susținător al parteneriatului strategic cu SUA, întotdeauna am acționat și am pledat pentru relații de prietenie cu statul Israel, am fost, sunt și voi fi un susținător al statutului României de membru al Uniunii Europene, dar al unui statut de partener loial, responsabil, partener de încredere la nivelul UE care acționează în conformitate cu tratatele și în conformitate cu deciziile organismelor Uniunii Europene. Sesizarea mea nu se referă la problema de fond, ci se referă la faptele comise pe parcursul adoptării acestui memorandum. Aceste fapte derulate de premierul Vasilica Viorica Dăncilă, de domnul Liviu Dragnea pot să constituie infracțiuni”, a spus Orban, într-o conferință de presă.

„Aceasta sesizare sau ce a făcut această unealtă este concepută și redactată la Cotroceni și cred că vom avea toți acces la text și vom constata că e concepută la Cotroceni și este ca urmare a amenințărilor pe care președintele le-a îndreptat împotriva premierului Dăncilă. Nu știu de ce ar trebui sa fie ținuta secretă și ne vom da seama că ce a mai spus se adevereste și anume dorința lui Iohannis de a prelua brutal guvernarea, nesocotind rezultatul alegerilor, practicând șantaj prin uneltele sale, punând presiune pe premierul României, punându-l pe Orban să acuze de înaltă trădare”, a declarat vineri Liviu Dragnea.

Președintele Camerei Deputaților a dat exemplul vizitei premieruui croat, aflat în vizită în România, care se plimbă liber fără să fie acuzat de trădare.

„Am avut această întâlnire cu premierul croat. Am văzut ca premierul merge liber prin lume, poate discuta liber. Numai aici președintele vrea să aibă controlul asupra tuturor institutiilor statului. Iohannis nu e seful statului, doreste, dar nu putem avea relații cu cineva care se consideră tătucul acestei țări,” a mai spus Dragnea.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) a dispus, joi, trimiterea plângerii penale depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Sesizarea liderul PNL vizează posibilitatea încălcării Constituției prin semnarea memorandumului adoptat de Guvern, cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Totodată, este sesizat faptul că președintele nu a fost informat, premierul Viorica Dăncilă fiind acuzată de liberal de înaltă trădare.

O altă problemă ridicată este furnizarea de informații clasificate, în contextul în care Liviu Dragnea știa de memorandum, deși acesta nu era destinat publicității.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Foreign Affairs: Care este viitorul Rusiei. Cinci scenarii despre cum va arăta țara după Putin
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Ce pastile a ingerat Adrian Mititelu Jr.! A fost în comă 10 ore, iar medicii...
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Pensionarea anticipată. Penalizările care se vor aplica din septembrie
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Câți bani a strâns Selly până acum: "Până la 18 ani am cheltuit foarte mulți...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Oamenii de știință au folosit Inteligența Artificială pentru a edita ADN-ul uman