”Dreapta unită” din Sectorul 2 al Capitalei s-a ales cu o plângere penală. Dan Cristian Popescu (PSD): ”Au fost distribuite materiale de propagandă electorală cu un conținut calomnios!”

”Dreapta unită” din Sectorul 2 al Capitalei s-a ales cu o plângere penală. Dan Cristian Popescu (PSD): ”Au fost distribuite materiale de propagandă electorală cu un conținut calomnios!”
”Dreapta unită” din sectorul 2 al Capitalei s-a ales cu o plângere penală. Dan Cristian Popescu (PSD): ”Au fost distribuite materiale de propagandă electorală cu un conținut calomnios!”
Publicat: 25/09/2020, 17:48
Actualizat: 25/09/2020, 18:04

Pe ultima sută de metri – duminică vor avea loc alegerile locale – unii politicieni apelează la orice mijloace pentru a încerca să mai smulgă câteva procente. PSD transmite că așa se întâmplă și în cazul candidatului USR-PLUS – susținut de către PNL – din Sectorul 2.

În noaptea de miercuri spre joi, echipele „dreptei unite” ar fi împărțit materiale de propagandă electorală ”defăimătoare și calomnioase la adresa candidatului PSD, Dan Cristian Popescu”. Potrivit PSD, această acțiune ar surveni doar pe fondul ”unei disperări”, date fiind datele de cercetare sociologică care îl situează pe candidatul USR-PLUS, la 7 procente în spatele candidatului Partidului Social Democrat, Dan Cristian Popescu.

Pentru a evidenția, încă o dată, ”relația de vasalitate dintre PNL și USR-PLUS”, cei care ar fi distribuit respectivele materiale – susțin reprezentanții PSD – au fost chiar membrii de vază ai filialei PNL Sector 2, condusă de ministrul Educației, Monica Anisie. Reacția PSD nu a întârziat să apară, îndreptând un deget acuzator către ”dreapta unită” din Sectorul 2 al Capitalei. Dar nu numai atât, pentru că a fost formulată și o plângere penală care îl vizează pe Claudiu Niculescu – poziția a cincea pe lista de consilieri PNL.

„Am depus astăzi plângere penală pe numele lui Claudiu Nicolescu, locul 5 pe lista de consilieri ai PNL pentru Consiliul Local sector 2, soțul șefei DSP București, Oana Nicolescu și finul ministrului Educației, Monica Anisie. Acum 2 nopți, acesta a distribuit materiale de propaganda electorală cu un conținut calomnios la adresa mea. Materialele au fost distribuite în sectorul 2 noaptea și în cursul zilei de ieri. Unicul beneficiar al acestui material mincinos și calomnios este candidatul USR PLUS pentru Primăria sectorului 2, care în loc să ia act de această mizerie, inventează în continuare fapte și mă acuză de lucruri care nu au nicio legătură cu persoana sau activitatea mea, așa cum a făcut în toată această campanie. În fața organelor de cercetare penală voi proba această plângere cu doi martori, care au discutat în acea noapte cu Claudiu Nicolescu și de asemenea cu imagini foto/video”, precizează candidatul PSD, Dan Cristian Popescu.

Dan Cristian Popescu: ”Asemenea acțiuni nu fac cinste niciunui partid și niciunui candidat”

Dan Cristian Popescu susține că astfel de acțiuni ”nu fac cinste niciunui partid” și, evident ”niciunui candidat”, iar un astfel de comportament nu ar trebui ”tolerat”.

”Această acțiune pusă la cale de filiala PNL sector 2 arată nu doar disperare, cu câteva zile înaintea alegerilor locale, dar este un bun prilej pentru locuitorii sectorului 2 să se gândească de două ori atunci când pun ștampila în cabina de vot.  Aștept o reacție din partea conducerii PNL, pentru că asemenea acțiuni nu fac cinste niciunui partid și niciunui candidat. Chiar dacă PNL nu are un candidat la Primăria sectorului 2 și doar susține un individ apărut din buzunarul lui Barna, asta nu înseamnă că trebuie să tolereze acest comportament golănesc al membrilor și candidaților PNL Sector 2”, declară candidatul PSD la primăria Sectorului 2, Dan Cristian Popescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase