După „18 ore de discuții pe buget” cu ministrul Finanțelor, Dragnea are o singură concluzie

După „18 ore de discuții pe buget cu ministrul Finanțelor, Dragnea are o singură concluzie

Ionuț Mișa este un „ministru bun” care va avea rezultate, a comentat președintele PSD Liviu Dragnea, care a mai spus și că nu există un niciun conflict între el sau prim ministru și ministrul de Finanțe. Întrebat dacă îl va demite pe Mișa, Tudose a negat aceste zvonuri.

„Nu, nu este adevărat, ci dimpotrivă(…) Guvernamental nu, politic nu”, a răspuns premierul. La rândul său, șeful PSD a spus că, din punctul său de vedere, Mișa este muncitor și „va avea rezultate bune”.

„Ne-am certat puțin pentru cadourile pentru ăsta mic (un copil care a primit jucării la Carei de la Mihai Tudose și Liviu Dragnea – n.r.). Am înțeles că am avut o întâlnire de taină luni seara, am avut o zi întreagă, cred că 18 ore de discuții pe buget împreună cu domnul Mișa. Nu a fost niciun conflict între noi și dl. Mișa sau între premier și dl. Mișa. E un ministru bun care muncește și va avea rezultate bune”, a spus Dragnea.

Întrebat, la rândul său, dacă este adevărat că este nemulțumit de ministrul Finanțelor, premierul Mihai Tudose a spus că nu este adevărat. Despre deficitul bugetar, care conform Eurostat a ajuns la 4,1% pe semestrul doi, premierul a spus că deficitul este sub 3% și la anul va fi tot sub 3%: „Este 2,97% pe 2017 și tot așa pe 2018 este bugetul prognozat”, a subliniat Tudose.

Recent, premierul Mihai Tudose l-a ironizat, la Deva, pe ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, pe tema taxei de solidaritate, precizând că Ionuț Mișa „pe fond, din punct de vedere tehnic a înțeles bine, traducerea nu iese bine la domnia sa”.

La rândul său, fostul premier și lider social-democrat, Victor Ponta, a precizat că ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, anunță aberații economice, pus de liderul PSD, Liviu Dragnea, scopul fiind acela de a-l face pe premierul Mihai Tudose de râs, pe fundalul unei bătălii interne în PSD.

Teodorovici, primul PSD-ist care a cerut demisia lui Mișa:„Probabil că sunt mulți colegi care o simt, o cred și au convingerea că așa trebuie să fie”

Președintele Comisiei de buget-finanțe din Senat, social-democratul Eugen Teodorovici a declarat, luni, că ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, „trebuie remaniat urgent” pentru declarațiile privind taxa de solidaritate.

„Și eu o să-l critic pe domnul ministru actual de Finanțe. Cred că astăzi este, și sper să fie, ultima vizită a domniei sale în Parlament ca și ministru de Finanțe, pentru că mi se pare normal și corect ca partidul – și mai ales prim-ministrul – să aibă pe masă propunerea de revocare a domniei sale din funcție, pentru că, din păcate, ca ministru de Finanțe să faci astfel de declarații pe care, mai târziu, prim-ministrul le contrazice cred că nu este cazul”, a declarat, la Digi24, senatorul PSD Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă părerea sa este împărtășită și de alți membri ai PSD, fostul ministru de Finanțe din Guvernul Ponta a spus că, „probabil că sunt mulți colegi care o simt, o cred și au convingerea că așa trebuie să fie”.

„Dacă vă uitați în istorie așa puțin, nu foarte departe, cam tot ceea ce am spus s-a și întâmplat, de la măsurile de la începutul anului, cu acelea faimoase taxe de solidaritate, de impozitare a cifrei de afaceri și multe, multe, multe altele. Dacă îmi dați exemplu de exact una singură care a fost făcută invers decât am spus eu, atunci eu mă retrag din fața camerei. Ca ministru de Finanțe nu poți să acționezi în acest fel”, a adăugat Teodorovici.

Întrebat cum ar vota dacă s-ar depune o moțiune simplă împotriva ministrului Ionuț Mișa, senatorul PSD a evitat un răspuns clar. „Dacă vine la Senat o astfel de moțiune, (…) vom discuta la vremea respectivă. Dar, eu v-am spus-o acum, în direct: cred că domnul Mișa trebuie remaniat urgent”, a spus Teodorovici.

„Față de toți colegii din PSD, care au muncit în campanie, și toți cei care au fost în guvernele PSD și au făcut lucruri bune pentru care lumea ne-a votat, domnul Mișa nici măcar nu este membru de partid, cred, nu a fost în campanie alături de noi și, prin ceea ce dânsul face astăzi, nu face decât să ne creeze nouă deservicii”, a mai declarat Teodorovici.

Fostul ministru social-democrat a făcut referire și la majorarea accizelor la carburanți, care s-a produs deși comisia pe care el o conduce s-a pronunțat împotrivă.

„La supraaciză, până la final de an, cred că ar fi foarte important ca factorul politic, mai ales partidul nostru de guvernământ și ALDE, desigur, să facă o analiză și eu sper din toată inima să se renunțe la o astfel de măsură care nu are cum să aducă niciun beneficiu pentru economia din România. Ne uităm la țările din jur, care au deja mult mai ieftin combustibilul, ceea ce arată foarte clar că nu a fost o măsură logică”, a apreciat Teodorovici.

Întrebat dacă și-a expus argumentele premierului Mihai Tudose și președintelui PSD, Liviu Dragnea, senatorul PSD a răspuns: „Domnului prim-ministru Tudose, în cele zece zile cât am fost consilier onorific, i-am propus câteva chestii, numai că, din păcate, așa cum știți, și domnia sa a afirmat foarte clar, gândurile noastre nu prea se întâlnesc. Adică, dânsul nu este de acord cu ideile mele, așa că nu am pretenția ca dânsul să înțeleagă ceea ce eu îi explic. Sau, dacă vrea să înțeleagă, poate să mă cheme, putem să discutăm, pot să-i argumentez și să-i justific ceea ce eu spun”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
China și SUA ar trebui să fie parteneri, a declarat Xi Jinping