Cristina Andrei
16.04.2018
Politică

După ce a criticat „farsa” de la alegerile din PSD, partidul i-a retras sprijinul politic deputatului AKM, Cătălin Rădulescu

După ce a criticat „farsa” de la alegerile din PSD, partidul i-a retras sprijinul politic deputatului AKM, Cătălin Rădulescu
Detalii pe Gândul.

Șeful PSD a transmis că lui Cătălin Rădulescu i-a fost retras sprijinul politic de către partid, asta după ce deputatul a criticat dur alegerile pentru posturile din conducerea partidului, despre care a spus că au fost „o farsă”.

„PSD Argeș a prezentat hotărârea organizației de retragere a sprijinului politic pentru Rădulescu. Conducerea PSD a luat act și a validat hotărârea”, a spus Dragnea la finalul CEx. 

Pe 15 martie, organizația PSD Argeș a decis să-i retragă sprijinul politic deputatului AKM. „Delegații de la congres chiar m-au întrebat ce e la noi în Argeș. Mi s-a recomandat să fiu mai dur. S-a decis să-i fie retras sprijinul politic lui Cătălin Rădulescu pentru că nu a respectat statutul. În comitetul executive județean s-a votat pentru postul de vicepreședinte (la congresul PSD n.r.). Eu am fost propus și el. Eu am mai avut unanimitate. El un vot, de la mine. S-a înscris apoi direct la această funcție”, a spus atunci șeful PSD Argeș, Șerban Valeca. 

Înaintea Congresului PSD în care a fost aleasă noua conducere a partidului, Rădulescu a desființat modalitatea în care s-a desfășurat procesul de înscriere și de validare a candidaturilor, catalogându-le drept „o farsă”. 

„Probabil că în felul acesta nici (Nicolale-n.r.) Băniciou, nici (Codrin-n.r) Ștefănescu, nici (Ecaterina-n.r.) Andronescu, nici Șerban Nicolae, nici Eugen Teodorovici, și atunci sunt foarte curios care sunt membrii importanți care sunt recunoscuți de partidul nostru ca oameni care s-au bătut și se bat pentru partid (..) care vor candida la funcțiile de vicepreședinți. Aceste alegeri sunt o farsă pentru că sunt de fapt niște numiri în funcții. În PSD nu s-a întâmplat în ultimii 27 de ani o farsă mai mare ca asta”, a spus Rădulescu, precizând că potrivit Statutului PSD contestația trebuie discutată la Congres.

Cătălin Rădulescu a spus că îl susține în continuare pe Liviu Dragnea, dar nu poate să accepet hotărârea CEX, similară „epurarilor comuniste”.

„L-am suținut și îl susțin în continuare pe președintele partidului, dar nu pot în viața mea să accept o hotărâre a unui Comitet Executiv care este și îmi amintește de anii 50, de pe vremea epurărilor comuniste, când dacă nu erau doriți anumiți oameni care erau mai vocali în partid se stabileau niște regulamente”, a spus deputatul PSD: „Suntem mulți care am vrea să candidăm, dar nu ne lasă nimeni”, a adăugat Rădulescu.

Cătălin Rădulescu l-a acuzat pe preșdintele PSD Argeș, Șerban Valeca, că blochează accesul în cursa internă.

„Domnul președinte Liviu Dragnea să spună președinților de județe că nu au înțeles dânșii bine pentru că, de exemplu, la Argeș, (Șerban-n.r.) Valeca, președintele meu de partid, spus că s-a propus dânsul și că nu se mai permite să mai fie depusă o a doua candidatură pentru că așa s-a spus în Comitetul Executiv, ceea ce mie mi se pare ilegal, imoral (…) Fiecare județ poate să propună două persoane, un bărbat sau o femeie. O sa aveți mari surprize când o sa vedeți că pe o regiune candidează doi, un bărbat și o femeie, nici nu ar mai trebui făcute alegeri”, a răspuns Rădulescu, solicitat să comenteze o declarație a lui Liviu Dragnea, potrivit căreia candidaturile se pot depune până la sfârșitul săptămânii.

Cătălin Rădulescu a afirmat că nu sunt motive pentru excluderea sa din partid, afirmând că a „criticat” conform Statului PSD.

„Eu cred că 99% din membrii de partid nu știm de ce este convocat acest Congres. Probabil, (…) trebuie să modificăm statutul să rămână cine trebuie și alții să plece”, a spus Rădulescu.

×
Inchide