Eduárd Novák, propunerea UDMR pentru Ministerul Tineretului și Sportului: „Pot să fac lucruri grozave pentru sportul românesc”

Eduárd Novák, propunerea UDMR pentru Ministerul Tineretului și Sportului: „Pot să fac lucruri grozave pentru sportul românesc”
Eduárd Novák, propunerea UDMR pentru Ministerul Tineretului și Sportului: „Pot să fac lucruri grozave pentru sportul românesc” / Mediafax Foto
Publicat: 22/12/2020, 08:40

Eduárd Novák, propunerea UDMR pentru Ministerul Tineretului și Sportului, medaliat paralimpic, declară că e convins că poate face lucruri minunate pentru sportul românesc.

UDMR a anunțat luni seara că propune pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului pe Eduárd Novák, cel care conduce Federația Română de Ciclism. Eduárd Novák este fost campion și medaliat paralimpic, participant la patru ediții ale Jocurilor Paralimpice, informează Aleph News.

În urma anunțului UDMR, Eduárd Novák a transmis pe Facebook că este bucuros că realizările sale de până acum au dus la această nominalizare.

„Sunt extrem de onorat să fiu propunerea UDMR pentru Ministerul Sportului şi le mulţumesc pentru încredere. Mă bucur că toate eforturile şi realizările mele de până acum atât ca sportiv, cât şi ca mentor sau preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism m-au condus către această propunere.

Sunt conştient de munca pe care o presupune această funcţie, de provocările pe care le implică, dar sunt convins că pot, alături de echipa potrivită, să fac lucruri grozave pentru sportul românesc, pentru tinerii talentaţi şi pentru campionii noştri”, scrie Novák.

Liderii PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat acordul de guvernare

PNL, USR PLUS şi UDMR au semnat, luni, acordul de guvernare pentru următorii 4 ani. Cei care şi-au pus semnătura pe acest document sunt Ludovic Orban – preşedinte PNL, Dan Barna şi Dacian Cioloş – copreşedinţi USR PLUS, Kelemen Hunor – preşedinte UDRM şi Florin Cîţu – premier susţinut de coaliţie.

Acordul prevede, printre altele, desemnarea lui Florin Cîțu premier, Ludovic Orban – președintele Camerei Deputaților, iar Anca Dragu – președintele Senatului.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, după semnarea acordului, că programul de guvernare este finalizat în proporţie de aproape 100%.

„Mai sunt corecţii, reglaje fine înainte de a-l prezenta publicului”, a spus Orban.

Acesta a afirmat că după ce se vor finaliza procedurile de constituire a Parlamentului, liderii celor trei partide aşteaptă consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru a-l propune pe Florin Cîţu în funcţia de premier.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase