Elena Udrea, exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Motivul deciziei drastice

Redactor:
Vasile Magradean
Elena Udrea, exmatriculată de la Facultatea de Teologie Ortodoxă. Motivul deciziei drastice
Detalii în articol

UPDATE: Elena Udrea a reacționat pe Facebook, după ce anunțul exmatriculării sale a fost făcut public.

„Imi pare rau că nu am reusit sa termin acum cursurile de master, pentru ca pur si simplu nu am timpul necesar si mai ales nu am starea de spirit pentru a studia temeinic teologia in aceasta perioada.. Eu am ales sa fac acest masterat din pasiune, nu pentru CV, ca urmare dorinta mea este chiar sa cercetez, sa aflu lucruri, nu sa trec examenele cum isi iau altii „doctoratele”. Cand am inceput, aveam un dosar penal in instanta, acum am trei!!!!!!, am cate 5, 6 termene pe luna, mii de pagini de citit, aparari de pregatit…aproape tot timpul meu e dedicat acestei saga penale… Dupa ce se va termina, voi relua cu siguranta cursurile. Pana atunci, raman aceeasi practicanta religioasa si la fel de interesata de credinta si influentele credintei asupra vietii noastre.

Probabil ca imi trebuie tocmai o credinta mai mare, pe care inca incerc sa o dobandesc, pentru a putea ignora aceasta lupta pe care o duc de trei ani si a ma preocupa mai mult de lucruri cu adevarat importante in viata, cum sunt aflarea lui Dumnezeu si relatia noastra cu Divinitatea. Pentru ca suntem aici, va rog sa cititi o carte care va poate schimba perspectiva asupra religiei si sigur va poate schimba viata!”Predica de pe munte”, de Emmet Fox”, scrie Elena Udrea pe Facebook.

Decanul Facultății de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Vasile Stanciu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că la masterul de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială toți ceilalți 16 foști colegi ai Elenei Udrea continuă studiile.

„D-na Elena Udrea a fost exmatriculată anul trecut în luna octombrie de la Facultatea de Teologie Ortodoxă pentru că nu s-a prezentat la niciun examen la masterul de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială la care era înscrisă, iar conform procedurii s-a luat această decizie. Pentru că nu s-a prezentat la niciun exemen, mă îndoiesc că a fost și la cursuri. La masterul respectiv, restul de 16 masteranzi înscriși continuă studiile, cu excepția d-nei Udrea”, a spus Stanciu.

Elena Udrea a participat în 7 octombrie 2016 la primul curs de master la Facultatea de Teologie a Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, dezvăluind că a avut emoții și că s-a simțit ca în anii de facultate, ca o studentă oarecare.

„Am avut un prim curs de Psihologia religiilor, în cadrul masterului de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială, e interesant mai ales pentru cei care nu au făcut nici psihologie, nici religie, cum sunt eu. Mă bucur că am ales să vin la Cluj, la Facultatea de Teologie, am întâlnit oameni de la facultate, decanul, sunt oameni extraordinari, care contribuie la prestigiul universității. Nu este o zi complicată, este prima zi, vom mai avea cursuri până la ora 15. Mai avem Psihologia adolescentului, pentru o primă zi este o introducere în psihologie, binevenită. Mă bucur pentru această alegere, am avut ceva emoții și mă simt ca în anii de facultate. Am intrat în sala de curs, unde erau colegii din grupa de master și am avut exact emoția de acum 20 de ani, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Mă simt ca o studentă oarecare care vine la cursuri și așteaptă să își cunoască profesorii, colegii”, a spus atunci Elena Udrea.

Aceasta a precizat că va veni la Cluj de câte ori vor fi cursuri pe care a ales să le urmeze, săptămânal sau când sunt obligatorii, iar în rest le va obține pe mail.

„Masterul nu îl fac de dragul de a face, ci vreau să aprofundez acest domeniu pentru a-l folosi în mod temeinic și științific, nu doar așa, prin cunoștințele dobândite de mine însămi. Nu mă mut cu chirie, nu stau decât o singură noapte în Cluj și voi sta la prieteni sau la hotel. Nu am nevoie de dispensă de la procuror, pot să circul în România fără probleme”, a subliniat aceasta.

Întrebată dacă va avea o ținută sobră la cursuri, Elena Udrea a arătat că în afară de poze de pe plajă nu știe când nu a avut o ținută decentă.

„Oricum nu veneam la cursuri altfel decât în ținută office”, a menționat deputatul.

Udrea a susținut că este important ca despre religie și credință să se vorbească și în zonele publice, pentru persoane care nu ar ajunge să audă un astfel de subiect în mod normal, cum ar fi tinerii sau cei care au o activitate care nu are legătură cu biserica.

„Toată această atenție și interes din partea presei față de prezența mea la cursuri ajută și foarte mulți vor deveni interesați la rândul lor de aceste subiecte”, a mai spus Elena Udrea.

Elena Udrea a anunțat pe 21 septembrie 2016 că s-a înscris la un master de Consiliere Pastorală și Asistență Psihosocială, la Universitatea „Babeș -Bolyai”, cu intenția de a înființa un Institut al Fericirii, unde să ajute în mod gratuit oamenii să își rezolve problemele cu ajutorul religiei.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
Cea mai scumpă mașină din lume. De ce a fost vândută cu 16,7 milioane euro
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Loredana Groza, show pe internet cu posteriorul la vedere în timpul masajului! FOTO
Inchide