Emil Boc și-a dat demisia de la șefia PDL și nu va mai candida la un nou mandat. CELE MAI TARI REPLICI din ședința partidului

Emil Boc și-a dat demisia de la șefia PDL și nu va mai candida la un nou mandat. CELE MAI TARI REPLICI din ședința partidului
Publicat: 15/06/2012, 14:03
Actualizat: 15/06/2012, 21:48

Cu demisia lui Emil Boc pe masă, democrat-liberalii caută un președinte pentru a relansa partidul, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu fiind considerat de o mare parte dintre liderii PDL soluția cea mai potrivită. Asta în condițiile în care, spun ei, Vasile Blaga, care era văzut ca succesorul lui Boc, ar fi dat de înțeles în ședința Colegiului Director că nu este dispus să-și anunțe o candidatură. „Vasile Blaga a spus textual: nu vă bazați pe mine. S-a deschis poarta pentru Mihai Răzvan Ungureanu”, a declarat, penrtu gândul, un lider PDL.

Contactat de gândul și întrebat dacă își va asuma o candidatură la șefia PDL, Mihai Răzvan Ungureanu a spus: „Nu comentez”.

Cu toate acestea, lucrurile nu sunt bătute în cuie nici în cazul lui Vasile Blaga. Consilierul personal al președintelui Senatului, Mihai Șomfelean, a declarat că „Vasile Blaga nu a făcut nicio precizare în interiorul Colegiului Director referitoare la o candidatură sau necandidatură a sa într-o viitoare structură a partidului„.

Pentru a pune la punct planul de bătaie, democrat-liberalii se vor întâlni din nou duminică într-o nouă ședință a Colegiului Director.

Scripcaru către Udrea: „Am tăiat salariile și pensiile și tu îți afișezi decolteul”

Ședința Colegiului Director la finalul cărei Emil Boc și-a dat demisia la pachet cu întreaga conducere a fost una extrem de tensionată. Totul a început în momentul în care Boc a prezentat între variantele de urmat demisia echipei de conducere cu excepția sa. Rând pe rând, Mihai Stănișoară, Radu Berceanu, Dorin Florea și Gheorghe Ștefan i-au trântit în față că PDL a pierdut alegerile din cauza sa și singura soluție este ca să-și dea demisia. Dintre cei care i-au luat apărarea lui Boc a fost, susțin surse participante, vicepreședintele Sever Voinescu care și-a întrebat colegii de partid dacă PDL a pierdut din cauza lui Boc atunci Boc de ce nu a pierdut.

Elena Udrea și Roberta Anastase au fost și ele ținte ale liderilor PDL. Fosta șefă a democrat-liberalilor din București s-a plâns că nemeritat este făcută vinovată de toată lumea că a tras partidul în jos. Potrivit unor surse participante, George Scripcaru i-a întors-o, spunându-i că „am tăiat salariile și pensiile și tu îți afișezi decolteul”. De asemenea, alți lideri ai PDL i-au reproșat că principala grijă a sa a fost să-și plaseze oamenii în funcții.

Florea către Anastase: „Mai bine ți-ai angaja un stilist”

Vicepreședintele Dorin Florea a luat-o la rost pe Roberta Anastase, spunându-i că este mai preocupată de îmbrăcămite, decât de ce se întâmplă în partid. „Mai bine ți-ai angaja un stilist”, a răbufnit Florea.

La finalul a șase ore de discuții în care a fost pus la colț, după o pauză de zece minute, Emil Boc a venit în fața colegilor săi și i-a anunțat că își dă demisia. „Eu nu mao pot continua așa. Îmi depun mandatul”, ar fi spus șeful PDL, deși cu câteva minute înainte, colegii săi excluseseră varianta unui congres extraordinar care putea fi declansat odată cu demisia președintelui partidului.

„Președintele PDL, împreună cu întreg BPN și-au prezentat demisia. În perioada următoare, partidul va avea o conducere interimară. Atât președintele, cât și BPN își asumă răspunderea pentru rezultatele pe care le-am obținut la alegerile locale. Am traversat România prin criză, ne-am asumat măsurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral. Nu mai candidez pentru un alt mandat la șefia PDL. Mă voi ocupa de Primăria Cluj”, a declarat Boc la finalul Colegiului Director.

Gândul a transmis LIVE TEXT desfășurarea evenimentelor

UPDATE 21:06 Gheorghe Falcă: „Deschidem posibilitatea pentru ca România să intre înr-o perioadă de reconstrucție, gestul nostru este o soluție pentru România. Numele domnului Ungureanu nu a fost în discuții, noi am discutat despre probleme partidului, nu despre probleme guvernamentale. În acest moment, cetățenii pot evalua mult mai corect ceea ce înseamnă politica”, a declarat acesta, refuzând să dea un răspuns concret în privința noului lider al partidului.

UPDATE 20:58 Gheorghe Falcă: „Demisia întregului BPN este un gest care transmite un semnal de reconstrucție a partidului”

UPDATE 20:49 Monica Macovei: „Așa cum am spus și la intrarea în sală, trebuie să facem o analiză serioasă cu mandatele pe masă. Așa că tot Biroul Permanent Național și-a dat demisia. Noi ne întâlnim și duminică, tot în Colegiul Director, pentru a stabili pașii următori.”

UPDATE 20:40 Emil Boc: „Președintele PDL, împreună cu întreg BPN și-au prezentat demisia. În perioada următoare, partidul va avea o conducere interimară. Atât președintele, cât și BPN își asumă răspunderea pentru rezultatele pe care le-am obținut la alegerile locale. Am traversat România prin criză, ne-am asumat măsurile grele, care au fost bune, dar ne-au costat din punct de vedere electoral. Nu mai candidez pentru un alt mandat la șefia PDL. Mă voi ocupa de Primăria Cluj”

UPDATE 20:31 Democrat-liberalii discută despre calendarul electoral intern:convocarea CNC și apoi a Convenției Naționale Extraordinare în care să se aleagă noua conducere, cel mai probabil la finalul lunii iulie.

UPDATE 20:20 EMIL BOC ȘI-A DEPUS MANDATUL DE PREȘEDINTE AL PDL

UPDATE 19:30 Ședința Colegiului Director a fost reluată.

UPDATE 19:14 Emil Boc: „Avem variante diferite pe care le analizăm, le votăm și vedem. Ca președinte, sunt obligat să găsesc o soluție care să ne unească, nu să ne dezbine”

UPDATE 19:02 După cinci ore de dezbateri, Colegiul Dicrector nu a luat nicio decizie. Democrat-liberalii au luat o pauză de consultări după ce la vot au picat variantele organizării unui congres extraordinar și cea în care Emil Boc să ceară întrunirea CNC pentru alegerea unei conduceri interimare propuse de Colegiul Director. În privința acestei ultime propuneri, democrat-liberalii au atras atenția că nu e statutară, iar votu

UPDATE 17:41 După valul de demisii, varianta luată în discuție în acest moment este depunerea mandatului întregii conduceri, inclusiv demisia lui Emil Boc. În cazul în care Boc rămâne în funcție, iar ceilalți membri ai BPN demisionează se organizează rapid un CNC pentru validarea unei conduceri interimare.

UPDATE 17:34 Elena Udrea și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte PDL, a declarat senatorul Radu F. Alexandru.

UPDATE 17:31 Gheorghe Ștefan a declarat că urmează să se supună la vot varianta conducerii interimare, care va fi aleasă într-o ședință a Consiliului Național de Coordonare. ” Eu am propus o conducere interimară, toată lumea să-și dea demisia. Se face o analiză și, probabil, se va supune la vot. Conducerea interimară se alege. CNC-ul este cel care alege o conducere interimară”, a spus el

UPDATE 17:10 Gheorghe Flutur ș-a anunțat, în Colegiul Director, demisia din funcția de prim-vicepreședinte.

UPDATE 17:08 Gheorghe Ștefan a declarat că a propus o conducere interimară și că este în discuții și organizarea unui Congres Extraordinar. El a precizat că majoritatea liderilor PDL și-au anunțat demisia, iar BPN ar putea fi considerat dizolvat.

UPDATE 17:00 Roberta Anastase a fost ținta reproșurilor mai multor lideri ai PDL. Dorin Florea i-a spus că este mai interesată de cum se îmbracă decât de partid.

UPDATE 16:15 Emil Boc a prezentat în Colegiul Director trei variante de lucru. Prima întreaga conducere în frunte cu el să demisioneze. Această formulă ar presupune însă o Convenție națională, fapt pe care unii democrat-liberali nu-l susțin. A doua variantă: demisia conducerii cu excepția sa care să formeze o echipă care să gestioneze partidul până după parlamentare. O atreia ar presupune menținerea actualei echipe și cooptarea altor nume cu vizibilitate și percepție bună.

UPDATE 16:13 Secretarul general al PDL Ioan Oltean este decis să demisioneze din conducerea partidului, decizia fiind luată irevocabil de ieri, au declarat pentru gândul surse din PDL

UPDATE 15.46. La începutul ședinței Colegiului Director Gheorghe Ștefan a anunțat că demisonează din funcția de președinte. Un alt vicepreședinte, Dorin Florea de la Mureș și-a anunțat și el aceeași intenție.

Conducerea PDL ia în calcul demisia în bloc. Prim-vicepreședintele democrat-liberalilor Gheorghe Flutur a declarat înainte de începerea ședinței Colegiului Director că depunerea mandatului întregii echipe de conducere a partidului ar fi oportună. La rândul său, secretarul general Ioan Oltean nu a exclus această posibilitate, afirmând că va fi de acord cu orice decizie care va face bine partidului. Mai tranșant, vicepreședintele Gheorghe Ștefan „Pinalti” a declarat că va demisiona din funcția de vicepreședinte al PDL. „Să luăm decizii cu mandatele pe masă”, a plusat și vicepreședintele PDL Monica Macovei.

Varianta depunerii mandatului întregii conduceri a PDL a fost discutată în cerc restrâns de democrat-liberali care iau în calcul o conducere interimară până după alegerile parlamentare.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Motivul despărțirii: A bătut-o Mr Pink?! Monica Gabor, plină de vânătăi pe corp
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
WhatsApp anunţă implementarea "View Once". Iată tot ce trebuie să ştii despre noua funcţie
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Imagini apocaliptice în Siberia. Ard patru milioane de hectare în cea mai rece regiune din...
Motivul despărțirii: A bătut-o Mr Pink?! Monica Gabor, plină de vânătăi pe corp
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Calendar ortodox 4 august 2021: Ce sărbătoare e azi?
ȘOCUL ANULUI pentru cei vaccinați cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Anunțul cumplit a...
Liviu Dragnea, pe mâna medicilor de urgență. Specialiștii sunt rezervați
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...