EXCLUSIV VIDEO | Radu Oprea, despre dezamăgirea PES in urma demersurilor de intrare în Schengen: „Toți europarlamentarii din familia social-democrată au votat pentru intrarea României în Shengen”

Publicat: 24/10/2022, 20:02
Actualizat: 24/10/2022, 21:10

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că atât partidul său cât și eurodeputații social-democrați din Parlamentul European au votat pentru aderarea României în Spațiul Schengen. Demers care ar fi trebuit urmat și de celelalte partide din România.

„Noi, Partidul Social Democrat, ne-am făcut treaba și lucrul acesta se vede. Atât colegii europarlamentari, cât și președintele partidelui, Marcel Ciolacu, care a participat la Congresul Socialiștilor Europeni, am făcut acel lobby pentru România, astfel încât toți europarlamentarii din familia social-democrată au votat pentru intrarea României în Schengen”, a declarat Radu Oprea.

El a precizat că până și social-democrații din Parlamentul olandez au susținut cauza României și au votat împotriva moțiunii care ar putea lăsa încă o dată țara noastră în afara spațiului Schengen.

„De asemenea, dacă uitați pe votul din Parlamentul olandez, veți vedea cei din familia noastră social-democrată au votat împotriva moțiunii, adică pentru intrarea României în spațiul Schengen, ceea ce arată  noi, social-democrații am putut facem acel efort de a comunica și de a convinge colegii noștri social-democrați, ceea ce ar fi trebuit facă și celelalte partide politice, pentru e lesne și ușor mergi spui lucruri doar la televiziunile interne. Este un pic mai complicat mergi și îți convingi colegii, cu argumente, dreptatea este de partea ta. Și, vedeți, există acest exemplu de bună practică. Noi am reușit”, a subliniat Oprea, în exclusivitate pentru Gândul.

Parlamentul Olandei a adoptat joi o rezoluție prin care stipulează că Haga se va opune prin vot aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, potrivit eurodeputatei olandeze Sophia in ’T Veld (LIBE).

Votul din Parlamentul Olandei vine la doar două zile după ce Parlamentul European a votat într-o majoritate covârșitoare în favoarea aderării celor două state la Schengen. Eurodeputații i-au cerut prin rezoluția votată Consiliului European ca, până la sfârșitul anului 2022, să ia măsurile necesare care să faciliteze admiterea României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Premierul Olandei, Mark Rutte, a declarat că țara sa nu e în principiu opusă aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen. El a atras, însă, atenția că problemele din justiție și legate de statul de drept continuă să pună piedici României când vine vorba de aderarea la Schengen. În ultimii ani, politicienii olandezi au ridicat des problema corupției și a nerespectării criteriilor din MCV de către statul român.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete