Fenechiu către Băsescu: „Nu știu care din noi are mai multe dosare penale și probleme ținute sub capac”

Redactor:
Ioan Dornescu
Fenechiu către Băsescu: „Nu știu care din noi are mai multe dosare penale și probleme ținute sub capac”
Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi, că nu este persona non grata, așa cum susține președintele Traian Băsescu, căruia i-a transmis că nu știe care din cei doi are mai multe dosare penale și "probleme ținute sub capac".

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat, joi, că nu este persona non grata, așa cum susține președintele Traian Băsescu, căruia i-a transmis că nu știe care din cei doi are mai multe dosare penale și „probleme ținute sub capac”.

„Eu consider că atât timp cât ambasadele din Europa vin la ministrul Transporturilor pentru consultări și discuții pe diverse teme, atât timp cât particip la întâlniri cu miniștri din țările membre și pe teme complicate, nu sunt chiar așa persona non grata, cum încearcă domnul Traian Băsescu să acrediteze”, a spus Fenechiu.

Ministrul a fost întrebat, la o întâlnire cu presa, dacă fiind implicat într-un dosar aflat în instanță, nu consideră că afectează relațiile României cu statele europene prin refuzul de demisiona din funcția de ministru al Transporturilor.

„Eu aș vrea să îi amintesc (lui Traian Băsescu – n.r.) că mulți ani dumnealui nu a putut călca prin aceste țări. Și aș vrea să îi mai spun un lucru și-i transmit încă o dată: nu știu dintre noi doi care este cel care are mai multe dosare penale și problema ținute sub capac”, a adăugat Fenechiu.

Ministrul Transporturilor a mai fost solicitat să comenteze declarațiile președintelui, potrivit cărora nu FMI obligă România să privatizeze CFR Marfă, iar trecerea Metrorex de la minister la primărie ar fi o greșeală.

„Dați-mi voie să consider că ceea ce vorbește și gândește domnul Traian Băsescu azi nu mai sunt subiecte tabu pentru România, ci sunt păreri ale dumnealui de care chiar cred că nu e foarte bine pentru țara asta să ținem cont. Eu vreau să vă spun că a condus România ani de zile. Dacă dumneavoastră considerați că rezultatele sunt cele pe care ni le-am dori cu toții, atunci să ținem în continuare cont de ce zice Traian Băsescu și vom merge la fel”, a spus Fenechiu.

Fenechiu a afirmat că nu a fost niciodată de acord cu privatizarea CFR Marfă, dar că Traian Băsescu ar fi trebuit să vegheze la hoții care au devalizat-o atâția ani, compania de stat având în prezent datorii de peste două miliarde de lei, mai mari decât activele.

El a mai spus că nu ar vrea să vândă compania, dar nu are de ales, și că cei de la FMI i-au spus atât lui, cât și președintelui că nu mai au încredere în ceea ce promite un guvern din România.

Fenechiu a declarat în urmă cu o săptămână că anunțul de privatizare a companiei CFR Marfă va fi publicat pe 6 sau 8 aprilie.

Guvernul s-a angajat în ultimele negocieri cu FMI să publice anunțul de privatizare a CFR Marfă în luna martie a acestui an și să semneze contractul de vânzare a unui pachet majoritar de acțiuni până la jumătatea lui mai, tranzacția urmând să fie încheiată atunci când „toate condițiile vor fi îndeplinite”.

ORA DE VARĂ 2013. Când dau românii ceasul înainte‏

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Motivul pentru care persoanele vaccinate se pot îmbolnăvi de Covid-19, explicat de experți
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Electric Castle 2021 a fost amânat. Când va avea loc, de fapt, festivalul mult așteptat...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Inchide