Firea cere TRANSFERAREA metroului în administrarea Primăriei Generale: ” Greva de săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureștiul”

Firea cere TRANSFERAREA metroului în administrarea Primăriei Generale: ” Greva de săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureștiul”
Firea cere TRANSFERAREA metroului în administrarea Primăriei Generale: " Greva de săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureștiul"

„Greva generală de la metrou anunțată pentru săptămâna viitoare ar putea bloca Bucureștiul. Solicit Ministerului Transporturilor să găsească de urgență soluții pentru rezolvarea conflictului colectiv de muncă al angajaților Metrorex, astfel încât greva să fie anulată (…) Fac apel la responsabilitatea și profesionalismul reprezentanților Ministerului Transporturilor să identifice urgent soluții, astfel încât greva generală de la metrou să fie anulată, pentru că un astfel de eveniment ar afecta serios viață bucureștenilor”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat transmis Mediafax.

Sursa citată precizează că în întâlnirile directe pe care Gabriela Firea le-a avut cu miniștrii Transporturilor a cerut în mod repetat ca metroul să fie transferat la administrația locală.

„Am solicitat ca metroul să fie transferat la Primăria Capitalei, astfel încât să putem investi și asigura un transport public modern, integrat și eficient, așa cum se întâmplă în toate orașele europene dar, ca și în cazul Centurii Capitalei, interesul public nu a fost suficient de convingător. În ciuda eforturilor Primăriei Capitalei de a dovedi că este capabilă să asigure tot ceea ce este nevoie pentru că situații că cea de acum să nu se întâmple, alte interese sunt, se pare, luate în considerare. Dacă nu se dorește transferul metroului în administrarea Primăriei Capitalei, așa cum prevede Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Capitalei ( PMUD), document strategic realizat sub coordonarea specialiștilor BERD, măcar să se transfere stațiile, care arată deplorabil și pe care Primăria Capitalei le poate reabilita. Vrem să investim în siguranță și confortul celor aproape 1 milion de bucureșteni care folosesc zilnic metroul”, spune Gabriela Firea.

Aceasta menționează că în acest moment nu poate interveni în aplanarea conflictului, singura măsură care poate fi luată fiind aceea de a suplimenta transportul de suprafață în zilele de grevă.

„Societatea de Transport București va scoate în traseu toate vehiculele disponibile, iar această măsură va fi menținută și în afară orelor de vârf, până la reluarea circulației pe rețeaua de metrou”, menționează sursa citată.

Sindicaliștii de la Metrou au stabilit ca începând cu ziua de miercuri, 21 noiembrie, să declanșeze greva generală pe perioadă nedeterminată, între orele 4:00 – 16:00, subliniind că speră să fie dezamorsat conflictul colectiv de muncă pentru a evita neplăcerile călătorilor.

 

Inchide