Florin Cîțu: „Domnului Berceanu i-a fost retras sprijinul politic când USR a ieşit de la guvernare”. Ce spune premierul despre noul șef al Gărzii de Mediu

Florin Cîțu: „Domnului Berceanu i-a fost retras sprijinul politic când USR a ieşit de la guvernare”. Ce spune premierul despre noul șef al Gărzii de Mediu
VIDEO | Florin Cîțu, declarații după consultările de la Cotroceni / Florin Cîțu Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 21/09/2021, 17:57
Actualizat: 22/09/2021, 08:05

Premierul Florin Cîțu a declarat marți că fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a pierdut sprijinul politic necesar pentru această funcție în momentul în care USR PLUS a ieșit de la guvernare.

Potrivit premierului, toate persoanele numite politic trebuie să fie înlocuite dacă nu mai au sprijin din partea partidului care le-a propus, informează Agerpres.

„Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, de exemplu, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu, care era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie, imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic, prin coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic, trebuie să fie înlocuiţi”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Noul șef al Gărzii de Mediu lucrează acolo din martie

Totodată, Cîțu a vorbit și despre controversele din jurul fostului adjunct al lui Berceanu, care acum a preluat conducerea Gărzii de Mediu.

Premierul spune că Alexandru Lucian Vasile lucrează din martie în cadrul instituției, iar Octavian Berceanu nu s-a arătat nemulțumit de activitatea acestuia.

„Am văzut discuţiile în spaţiul public şi aici trebuie să facem iarăşi o precizare. Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu, care era acolo din martie. Lucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă lucrurile mai departe. Tocmai acesta e rolul adjunctului”, a spus Cîțu.

Alexandru Lucian Vasile, președintele TNL Călărași și fiul unui primar din județ, îl înlocuiește pe Octavian Berceanu din fruntea Gărzii de Mediu.

Alexandru Lucian Vasile are 31 de ani și a lucrat, începând cu 2012, ca inginer silvic la Colso Zinca SRL Călărași, fiind ulterior numit, din februarie, vicepreședinte la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate, iar din martie 2021, comisar general adjunct la Garda de Mediu.

Potrivit informațiilor din CV-ul oficial, acesta are o „capacitate de utilizare a unui sistem dotat cu videoproiector sau cu scaner, precum și a numeroase alte tipuri de aparatură”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase