Florin Cîțu, după ce Ciolacu a spus că nu îl vrea premier: „Mi se pare bizar”

Florin Cîțu, după ce Ciolacu a spus că nu îl vrea premier: „Mi se pare bizar”
Președintele PNL, Florin Cîțu
Publicat: 17/11/2021, 13:40
Actualizat: 17/11/2021, 13:43

Florin Cîţu, președintele PNL, a declarat că i se pare „bizar” faptul că Marcel Ciolacu, liderul PSD, nu îl vrea premier.

„Până la urmă nu despre asta este vorba. Am auzit și eu acest argument. Mi se pare bizar. În primul rând, o moţiune de cenzură împotriva unei singure persoane este neconstituţională, asta ar însemna că cei de la PSD nu vor niciunul dintre membrii Guvernului să fie în viitorul Guvern. Mi se pare că ne ducem într-o direcţie greşită, când vorbim despre persoane. Eu nu vreau, după această declarație, să vin în PNL și, după aceea, colegii mei să înceapă să spună că X,Y,Z de la PSD nu poate să fie în Guvern. Până la urmă, noi suntem partidul care a venit și a flexibilizat acest mandat. La început, am avut o altă propunere de premier. Ne-am înțeles, vrem să mergem mai departe. Până la urmă, o să vedem care este decizia finală”, a declarat liderul PNL.

Florin Cîţu a spus că şi el ar avea o listă întreagă cu persoane de la PSD pe care nu le-ar dori în guvern.

„Sunt tot felul de discuții. Vreau să deblocăm situația”

 „Sunt foarte mulți români care ar veni cu o listă întreagă, dar nu despre asta este vorba. Ce am spus de fiecare dată, și când discutam și cu cei de la USR, dacă vorbim despre persoane intrăm într-o discuție care nu are sens.

În același timp, vedeți, am și alți colegi care spun, dacă nu o să fie președintele partidului, ce o să facem cu USR. Sunt tot felul de discuții. Nu vreau să intrăm în asta. Vreau să deblocăm situația, vreau să avem un Guvern cât mai repede. Trebuie să ne întâlnim astăzi și să vedem care este situația de compromis. PNL a făcut un compromis când a zis că face coaliția de guvernare cu PSD. Cred că am colegi în partid, care vor să mai facem câteva compromisuri, doar să mergem mai departe”, a mai spus Florin Cîțu.

De asemenea, Cîțu a transmis un mesaj către colegii din partid: „Am văzut că sunt colegi de la PNL care sunt ok ca premierul să fie desemnat de alte partide, este bizar, dar asta e”.

Întrebat când crede că o sa avem un guvern, Florin Cîțu a răspuns: „Nu mai sunt multe lucruri de agreat, este clar că în acest moment trebuie să discutăm despre premier, pentru că programul de guvernare este aproape gata și ar fi bine ca premierul să știe ce program de guvernare are și să își pună și amprenta, până la urmă, premierul care o să fie trebuie să-și pună amprenta asupra programului de guvernare, asta este foarte important.”

Preşedintele PSD, spune că „este logic” ca, din moment ce PSD a câştigat alegerile, să ceară ca primul premier să fie de la PSD. Marţi seara liberalii au decis ca primul prim-ministru să fie de la PNL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase