Florin Cîțu, la Palatul Victoria până în 2026! Premierul bagă spaima în PSD și AUR

Florin Cîțu, la Palatul Victoria până în 2026! Premierul bagă spaima în PSD și AUR
Florin Cîțu, la Palatul Victoria până în 2026! Premierul bagă spaima în PSD și AUR / Sursa FOTO: fanatik.ro
Publicat: 19/03/2021, 15:20

Florin Cîțu, la Palatul Victoria până în 2026! Premierul are gânduri mari de viitor și le transmite rivalilor de la PSD și AUR că nu va lăsa din mână puterea prea curând.Vineri, în ședința de Guvern, primul-ministru a adus în discuție Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prilej cu care s-a referit la viitorul actualei coaliții de guvernare.

PNRR urmează să fie supus dezbaterii publice, a anunțat prim-ministrul.

Florin Cîțu, la Palatul Victoria până în 2026! Premierul, planuri mari cu PNRR

Însă premierul a avut grijă să scape „porumbelul”, aducând o altă veste importantă. Cum PNRR trebuie implementat în următorii cinci ani, Florin Cîțu dă de înțeles că va rămâne la Palatul Victoria și după alegerile din 2024! „Având în vedere că PNRR trebuie implementat până în 2026, se pare că trebuie să fim aici şi după 2024, ca să ne asigurăm că este implementat”, a precizat șeful Executivului.

Potrivit lui Cîțu, după bugetul de stat, „PNRR a fost al doilea test” al coaliţiei guvernamentale. Iar trecerea PNRR arată „foarte clar” că această coaliție PNL-USR PLUS-UDMR este „unită, puternică şi pusă pe treabă pentru următorii ani”.

„Intrăm în dezbatere publică. Toată lumea va vedea programul. Săptămâna viitoare, printr-un memorandum, vom adopta mandatul prin care va fi negociat acest program”, a declarat Florin Cîţu.

Premierul a mulţumit tuturor miniştrilor implicaţi în elaborarea PNRR. În mod special i-a menționat pe ministrul Cristian Ghinea şi pe vicepremierul Dan Barna. Laude a primit și liderul PNL, Ludovic Orban.

„Avem un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă care reprezintă priorităţile României. Alocăm resurse importante pentru infrastructură rutieră şi feroviară, dar şi autostrăzi. Bineînţeles, reţeaua de gaze. Vrem să construim spitale noi, spunem foarte clar în acest program. Şi, bineînţeles, şi măsuri sociale. Deci, acordăm importanţă tuturor priorităţilor. O reformă de care România avea nevoie”, a insistat Florin Cîţu.